Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Distansstudent

Du som är distansstudent på Malmö högskola är välkommen att vända dig till biblioteket om du vill låna böcker eller söka information. Har du frågor om din datoridentitet kontaktar du Helpdesk.

Skaffa lånekort

För att kunna låna, beställa och reservera behöver du ett lånekort. Detta kan du hämta personligen (ta med legitimation) på något av Malmö högskolas bibliotek eller beställa för att få hemskickat. Vi skickar inte lånekort eller böcker till studenter boende i Malmö kommun. 

Låneregler

Låna och beställa böcker

Vi skickar böcker som du vill låna hem till dig. Lånetiden för distansstudenter är fyra veckor.

Observera att detta inte gäller för studenter som bor i Malmö kommun eller utanför Sverige.

Att beställa böcker:
  1. Sök upp boken du vill låna.
  2. Om boken är utlånad gör du en reservation genom att klicka på Place a hold/ Reservera boken. Det spelar ingen roll vilket bibliotek du väljer för avhämtning ("Pickup Location"). Boken skickas automatiskt om du är registrerad som distansstudent.
  3. Om boken är tillgänglig (AVAILABLE) beställer du istället via formulär.
  4. Från Mina lån kan du se dina reservationer samt ta bort dem när de inte är aktuella längre.
  5. Du betalar själv för portot när du skickar tillbaka böckerna och ansvarar för dem tills de nått biblioteket (biblioteket har ingen möjlighet att hämta böcker på utlämningsställen). Tänk på att skicka tillbaka böckerna några dagar innan sista återlämningsdatum eftersom det är först när de når biblioteket som de räknas som återlämnade.
    Adress: Orkanenbiblioteket, Malmö högskola, 205 06 Malmö  

Låna om

Lånetiden för en bok kan förlängas om ingen står i kö på boken. Du kan själv förnya genom att logga in på "Mina lån".

Beställa artiklar

Om du vill läsa en artikel ur en tryckt tidskrift som biblioteket har, kopierar och skickar vi den hem till dig till ett pris av 20 kronor/artikel. Kontakta biblioteket på biblioteket@mah.se

Beställa fjärrlån

Litteratur som inte finns på Malmö högskolas bibliotek kan beställas som fjärrlån via oss. Vi skickar hem ditt fjärrlån om du bor utanför Malmö, men då måste du först höra av dig till oss. När du är klar med boken skickar du själv tillbaka den till oss. Du betalar då returportot.
 
För att undvika onödiga transporter rekommenderar vi att du i första hand beställer fjärrlån via ditt närmaste folkbibliotek om det är möjligt.

Mer information om fjärrlån vid Malmö högskola och Beställningsformulär

Vill du se om boken finns på ett bibliotek nära dig? Prova att söka på ditt lokala bibliotek eller i LIBRIS
som innehåller bibliotekskataloger från hela landet.

Söka information

Böcker, filmer,  tidskriftsartiklar etc. som finns på biblioteket söker du i Libsearch. När du gjort en sökning kan du i vänsterkanten avgränsa till olika typer av material, t.ex. böcker och vetenskapliga artiklar. 
Behöver du hjälp med informationssökning?
Fråga via chatt eller e-post, eller boka sökhjälp.

Sök i bibliotekets databaser hemifrån

Som student vid Malmö högskola kan du söka i högskolans databaser hemifrån. Allt du behöver är en datoridentitet från Malmö högskola. Har du inte fått information om din datoridentitet - kontakta Helpdesk.

Välj den databas du vill söka i från bibliotekets informationssökningssida > Databaser A-Ö. Om du är utanför högskolans nätverk kommer du till en inloggningssida. Här skriver du in datoridentitet och lösenord.
 
Mer information om inloggning hemifrån

Senast uppdaterad av Karin Sedvall