För studenter och personal

 • Orkanenbiblioteket är den närmaste tiden enbart öppet för studenter och personal med multikort. Öppettider måndag - torsdag 8-20, fredag 8-17.
  Informationsdisken kommer att vara obemannad men bibliotekspersonalen finns tillgänglig via chatt, mejl och telefon.
 • IT-supporten på biblioteket kommer att vara stängd men behöver du hjälp kan du få support via chatt, mejl eller telefon.
 • När det gäller utlånade böcker kommer alla lån (även reserverade böcker) att förlängas automatiskt, med återlämning den 20 april.
 • HS och OD-biblioteken är helt stängda under denna period. Behöver du böcker som finns på dessa bibliotek går det just nu bra att reservera dem även om de är tillgängliga. Böckerna hämtas på Orkanenbiblioteket.
 • När dina reserverade böcker är klara att hämta skickar vi som vanligt ut mejl. Men eftersom vi just nu har problem med att våra utskick hamnar i skräpposten hos t.ex. Hotmail-användare, kan det vara en bra idé att logga in på Mina lån för att se om dina böcker är redo att hämtas. 
 • Observera! Alla böcker återlämnas på Orkanenbiblioteket.

 

För allmänhet

Under perioden som universitetets hus är stängda kommer du som inte är student eller personal hos oss inte att kunna låna, lämna eller reservera böcker.

Alla böcker som redan är utlånade får nytt återlämningsdatum 20 april.

Kontakta oss

Kontakta oss om du har frågor, synpunkter, inköpsförslag av elektroniska eller tryckta böcker, problem att hitta vetenskaplig litteratur m.m.

Mejl: biblioteket@mau.se

Telefon: 040 - 665 73 00

Eller chatta med oss!

Våra vanligaste frågor

Är biblioteket öppet?

Orkanenbiblioteket är öppet för studenter och personal på universitetet. Tänk på att du måste ha med ditt multikort och din pinkod för att komma in i biblioteket och för att kunna låna böcker.

Biblioteket Hälsa och samhälle och Odontologiska biblioteket är helt stängda.

Varför kan jag inte låna om?

Just nu har vi gjort en automatisk omlåning av alla böcker som är utlånade, även reserverade böcker. Återlämningsdatum är för närvarande 20 april, men detta datum kan komma att flyttas fram. Inga böcker går därför att låna om manuellt.

Hur hittar jag min pinkod?

Logga in på idservice.mau.se. Klicka på "Profil". Allra längst ner på denna sida hittar du rubriken "Multikort", klicka på "Hantera" för att se eller byta din pinkod.

Går det att låna böcker från Odontologiska biblioteket och Biblioteket Hälsa och samhälle just nu?

Eftersom både HS- och OD-biblioteken är helt stängda just nu går det bra att beställa böcker som finns tillgängliga där genom att reservera i Libsearch. Böckerna hämtar du på Orkanenbiblioteket efter att du fått meddelande via mejl.

Går det att reservera böcker som står som tillgängliga på Orkanenbiblioteket?

Både ja och nej. Somliga av Orkanenbibliotekets tillgängliga böcker går att reservera, men tänk på att det snabbaste sättet att få boken alltid är att själv hämta den på hyllan. Tänk också på att även om du reserverat boken är det ingen garanti för att vi hinner ställa undan den till dig innan någon annan lånar den. Detta på grund av begränsad bemanning i biblioteket just nu.

Hur betalar jag mina övertidsavgifter när bibliotekets informationsdisk inte är öppen?

Du som är student på Malmö universitet kan betala dina övertidsavgifter online.

 • Logga in på "Mina lån" med förnamn och multikortsnummer. Om du har en övertidsavgift att betala ser du länken "Betala övertidsavgifter på nätet". 
 • Klicka på länken och logga in med din datoridentitet (samma inloggning som används för till exempel Canvas) för att komma till betalningssidan. För att betala klicka på länken "Till betalsidan".
 • Fyll i dina uppgifter i fälten på betalsidan, klicka sedan på "Betala".
 • Klart! När köpet gått igenom skickas en bekräftelse till dig via e-post.

Kan jag som inte är student på Malmö universitet lämna eller låna böcker?

Tyvärr går det inte att varken lämna eller låna böcker just nu om du inte är student på universitetet. Vill du trots detta lämna böcker går det bra att skicka dem med posten. Har du fått en faktura för en eller flera böcker, mejla eller ring till oss.