För att minska risken för smittspridning av Coronaviruset kommer biblioteket en tid framöver att framför allt erbjuda digital service.

För studenter och personal

 • För att komma in på Orkanenbiblioteket behöver du just nu multikort och pinkod.
  Biblioteket bemannar digitalt så har du frågor är du välkommen att kontakta oss på chatt, telefon eller mejl.
  Här hittar du aktuella öppettider och kontaktuppgifter
 • IT-supporten på biblioteket kommer att vara stängd men behöver du hjälp kan du få support via chatt, mejl eller telefon.
 • Alla böcker är nu automatiskt omlånade som sommarlån och har återlämningsdatum 8 september.

  Tänk dock på att många väntar på böcker, så lämna gärna de du inte behöver.

 • HS och OD-biblioteken är helt stängda under denna period. Behöver du böcker som finns på dessa bibliotek går det just nu bra att reservera dem även om de är tillgängliga. Böckerna hämtas på Orkanenbiblioteket.
 • När dina reserverade böcker är klara att hämta skickar vi som vanligt ut mejl. Men eftersom vi just nu har problem med att våra utskick hamnar i skräpposten hos t.ex. Hotmail-användare, kan det vara en bra idé att logga in på Mina lån för att se om dina böcker är redo att hämtas. 
 • Observera! Alla böcker återlämnas på Orkanenbiblioteket.

 

För allmänhet

 • Under perioden 8/6–17/7 kommer biblioteket även att vara öppet för dig som inte är student eller personal på Malmö universitet. Tiderna är vardagar kl. 10–14.
 • Du kan lämna tillbaka och låna böcker som vanligt. Däremot går det tyvärr inte att reservera böcker just nu. Vi kommer heller inte ha möjlighet att skapa nya lånekort eller gästkonton till bibliotekets datorer.
 • Alla böcker är nu automatiskt omlånade som sommarlån och har återlämningsdatum 8 september.
  Tänk dock på att många väntar på böcker, så lämna gärna de du inte behöver!

Kontakta oss

Kontakta oss om du har frågor, synpunkter, inköpsförslag av elektroniska eller tryckta böcker, problem att hitta vetenskaplig litteratur m.m.

Mejl: biblioteket@mau.se

Telefon: 040 - 665 73 00

Eller chatta med oss!

Våra vanligaste frågor

Är biblioteket öppet?

Under perioden 8/6–17/7 är det återigen öppet för allmänhet, vardagar 10–14. Då går det bra att låna och lämna tillbaka böcker. Däremot går det tyvärr inte att reservera böcker för tillfället. Vi kommer heller inte ha möjlighet att skapa nya lånekort eller gästkonton till bibliotekets datorer.

Studenter och personal kommer in med multikort och pinkod utöver dessa tider.

Se samtliga öppettider under sommaren

Biblioteket Hälsa och samhälle och Odontologiska biblioteket är helt stängda.

Varför kan jag inte låna om?

Just nu har vi gjort en automatisk omlåning av alla böcker som är utlånade, även reserverade böcker. Alla böcker har just nu återlämningsdatum 8 september (sommarlån). Inga böcker går därför att låna om manuellt.

Hur hittar jag min pinkod?

Logga in på idservice.mau.se. Klicka på "Profil". Allra längst ner på denna sida hittar du rubriken "Multikort", klicka på "Hantera" för att se eller byta din pinkod.

Går det att låna böcker från Odontologiska biblioteket och Biblioteket Hälsa och samhälle just nu?

Eftersom både HS- och OD-biblioteken är helt stängda just nu går det, om du är student eller personal,  bra att beställa böcker som finns tillgängliga där genom att reservera i Libsearch. Böckerna hämtar du på Orkanenbiblioteket efter att du fått meddelande via mejl.

Går det att reservera böcker som står som tillgängliga på Orkanenbiblioteket?

Både ja och nej. Somliga av Orkanenbibliotekets tillgängliga böcker går att reservera för studenter och personal, men tänk på att det snabbaste sättet att få boken alltid är att själv hämta den på hyllan. Tänk också på att även om du reserverat boken är det ingen garanti för att vi hinner ställa undan den till dig innan någon annan lånar den. Detta på grund av begränsad bemanning i biblioteket just nu.

Hur betalar jag mina övertidsavgifter när bibliotekets informationsdisk inte är öppen?

Du som är student på Malmö universitet kan betala dina övertidsavgifter online.

 • Logga in på "Mina lån" med förnamn och multikortsnummer. Om du har en övertidsavgift att betala ser du länken "Betala övertidsavgifter på nätet". 
 • Klicka på länken och logga in med din datoridentitet (samma inloggning som används för till exempel Canvas) för att komma till betalningssidan. För att betala klicka på länken "Till betalsidan".
 • Fyll i dina uppgifter i fälten på betalsidan, klicka sedan på "Betala".
 • Klart! När köpet gått igenom skickas en bekräftelse till dig via e-post.