Russia and the Caucasus Regional Research (RUCARR) har ett forskningsfokus på politiska, sociala, kulturella, ekonomiska och andra betydelsefulla relationer inom och mellan Ryssland och Kaukasien, å ena sidan, och med grannländerna, å andra sidan.

Om forskningen

RUCARR:s forskning handlar om politiska, sociala, kulturella, ekonomiska och andra relationer av betydelse, inom och mellan Ryssland och Kaukasien, samt mellan angränsande stater.

I våra expertområden ingår:

• politisk, social och kulturell dynamik och historia
  • nationalism
  • etnisk och nationell identitet
  • säkerhetsfrågor
  • utveckling av civilsamhället
  • auktoritära och hybrida politiska system
  • post-auktoritära övergångar och omvandlingar

Det finns en etablerad konstellation av forskare vid Fakulteten för kultur och samhälle som är experter på områdestudier om Ryssland och Kaukasien. Våra forskare har lång erfarenhet av att bedriva fältforskning i regionen och kan dra nytta av gedigen kunskap om kulturer och språk i Ryssland och Kaukasien, samt ett brett nätverk av lokala kontakter.

RUCARR grundades av professorerna Bo Petersson och Karina Vamling, som har samarbetat i många år och nu är föreståndare för plattformen.

Utbildning inom kaukausstudier

Fakulteten ger ett utbud av kurser med fokus på Kaukasusregionen. Alla kurser inom kaukasusstudier erbjuds online med instruktioner på engelska. Inga obligatoriska föreläsningar kräver närvaro på campus.

Forskare, publikationer och projekt