Vill du delta i en forskningsstudie som handlar om tandpressning/tandgnissling dagtid? Här finns information om studien och om vad det innebär att delta.

Vad är det för studie och varför ska jag delta? 

Syftet är att undersöka förekomst av tandpressning/gnissling hos unga vuxna och deras föräldrar genom att använda en svensk version av appen BruxApp. Observera att ni behöver ha tillgång till varsin smartphone och kunna svenska för att kunna använda appen.

Bruxism är en omedveten aktivitet i form av pressning och gnissling av tänder och/eller spända käkmuskler. Detta kan ske både under dagen eller under natten. Applikationen BruxApp Research finns i flera länder men ännu i Sverige. Med appen kan vi samla in data och bedöma om bruxism förekommer dagtid. 

Så går det till:

Om du väljer att delta i studien kommer du att använda appen i tre 7-dagarsperioder. Först under en veckas tid, därefter en månad senare och till sist efter tre månader. Inför varje veckoregistrering fyller du i frågeformulär för att bedöma smärta i ansiktsregionen, ovanor och stress. Dessa frågeformulär skickas hem till deltagare via post och tar cirka 10 minuter att fylla i. Deltagande i studien innebär inte att du behöver göra något fysiskt besök hos oss. Data samlas enbart in i appen när du väljer att rapportera genom att svara på notiser.

Detta krävs för att ni ska kunna delta:

  • Du som är ung vuxen behöver vara 18-30 år.
  • Du behöver ha minst en förälder som också vill delta. Två föräldrar går också bra.
  • Både du och din/dina föräldrar behöver ha tillgång till en smartphone.
  • Ni behöver kunna svenska för att kunna använda appen.

Ditt deltagande

Läs mer om studien och om vad det innebär att delta.

Anmälan och frågor

Din integritet

Studien kommer att behandla personuppgifter – även vad som räknas som känsliga personuppgifter. Läs mer om vad det innebär.

  • BruxApp: integritetsmeddelande.pdf
  • Kontakt och anmälan

  • Kontaktpersoner för studien är Sandra Skarping och Tu Do. För att anmäla dig eller ställa frågor kan du mejla:

bruxapp@mau.se