Det här evenemanget har redan passerat

På Flashback blandas vardagliga ämnen som matlagning och sport med hatspråk om kvinnor. Här eggar mansrättsaktivister, män som lever i ofrivilligt celibat – incels - och högerextremister varandra.

I deras värld blandas viljan att få tillgång till kvinnor hand i hand med retorik som går ut på att beröva kvinnorna deras mänsklighet och påstådda makt. Det kallas skämt – men vem skrattar? Genom upprepning blir idéerna gradvis mer rumsrena. Inte heller stannar det på nätet. Kvinnor dödas för att de är kvinnor.

Vilka är männen som känner frustration över sina liv och sitt upplevda underläge? Hur påverkas de av sin nyfunna gemenskap på nätet? Hur påverkar det öppna kvinnohatet i sin tur det vardagliga, tysta kvinnohatet? Går det att motverka?

I Bildningsbaren #25 pratar vi om sårad manlighet och det farliga hatet.

Gäster:

  • Tina Askanius, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Malmö universitet och aktuell med en ny studie om kvinnohatet på Flashback.
  • Jesper Fundberg, etnolog och lektor på polisprogrammet vid Malmö universitet med bakgrund inom maskulinitetsforskning och genusvetenskap.
  • Jonathan Leman, researcher på tidskriften Expo, expert på aktivism, propaganda och brottslighet inom extremhögern.

Samtalsledare: Cecilia Nebel

Följ samtalet på Youtube eller se det i efterhand

Vill du få avisering när sändningen börjar? Kryssa i att du kommer på Bildningsbarens event på Facebook.

Bildningsbarens Facebook-event

Bildningsbaren är alltid gratis och öppen för alla.