Ein deutsches Requiem – En återkommande kärlek. Malmö universitets ensembler framför Brahms Ein Deutsches Requiem under allhelgonahelgen.

Ein Deutsches Requiem återkommer regelbundet i Malmö akademiska kör och orkesters program. Ett medvetet val då det ger en periodisk kalibrering av ensemblerna – både tekniskt och musikaliskt, men även emotionellt. Ett fantastiskt sätt att skapa en långsiktig relation till ett stycke musik och samtidigt mätbart se utveckling och mognad hos våra musiker och sångare.

Allhelgonahelgen är den tid på året då vi uppmärksammar och minns de som har lämnat det här livet och högtiden har inspirerat många tonsättare att komponera. Brahms avvek dock från formen när han skrev sin dödsmässa då han valde att sätta större fokus på de som sörjer än de som har gått bort. Han bytte ut latinet mot en tysk text, fokuserade på tröst och hopp och skrev på partiturets framsida: Ett mänskligt requiem.

Ett requiem vi vill lyfta i dessa pandemitider då vi alla kan känna saknad. Vi bjuder in till en stund där vi tillsammans samlas för eftertanke och omfamnar sorgen genom ett musikaliskt verk med tidlösa och okränkbara värden.

Köp biljetter här!

Information

När: 7 november kl 17:00

Plats: S:t Johannes kyrka, Malmö

Biljetter: Via Kulturcentralen alt i entrén i mån av plats