Verket Carmina Burana spänner över satir, parodi, kärlekssånger, vårsånger, naturlyrik och hängiven religiositet – vilket verk att tillsammans starta upp våren med!

Carl Orffs Carmina Burana var hans stora genombrott och verket består av totalt 25 satser – såväl vokala som instrumentala stycken. Verket bygger på dikter skrivna på medeltidslatin, medelhögtyska och fornfranska från 1100- och 1200-talet som hittades upptecknade i den tyska medeltida handskriften Carmina Burana.

Verkets karaktär har en enorm diversitet och återger flera parallella historier. Malmö akademiska kör och orkester väljer att lyfta den yviga berättelsen i en spännande och dramatisk miljö med stark malmöanknytning i en av stadens gamla industrier. Vi utforskar den industriella sidan av Malmös historia och ser hur konsten förändras genom att rent rumsligt placera framförandet i en annan miljö. Hur klingar ett symfoniskt verk i en öde industrilokal? Hur spelar det fysiska rummets roll i upplevelsen av musik? Vi tar oss tillsammans utanför konsertlokalens fyra väggar och upplever ett av de symfoniska mastodontverken bland betong och varv samtidigt som vi hör den gamla arbetarstadens vingslag slå.

Information

När: Maj 2022

Plats: Lokstallarna, Kirseberg

Biljetter: Via Kulturcentralen alt i entrén i mån av plats.