Det här evenemanget har redan passerat
Röd bild av Möllevångstorget med texten Det kämpande Malmö – Kampen för kvinnors rösträtt i Malmö med Malin Arvidsson

Under det tredje samtalet i promenadsamtalsserien ”Det kämpande Malmö” får du ta del av kampen för kvinnors rösträtt i Malmö. Samtalsserien är ett samarbete mellan Arbetarrörelsens arkiv, Fronesis och Institutet för studier i Malmös historia. Arrangemangen presenteras i samarbete med Arbetarnas bildningsförbund

Vem förde kampen och med vilka medel?  

Under den här vandringsföreläsningen stannar vi vid platser som ger anledning att diskutera socialdemokratiska kvinnors skilda ställningstaganden när det gäller strategin i rösträttsfrågan och hur Malmös Förening för Kvinnans Politiska Rösträtt arbetade. Vi kommer också att återbesöka platsen för ett stort protestmöte våren 1918, då ett förslag om rösträttsreform ännu en gång hade fallit i riksdagens första kammare. Om detta, och mycket mer, kommer vi få höra från Malin Arvidsson som är historiker vid Linköpings universitet.

Om promenaden

Vi går tillsammans från Möllevångstorget och tar en promenad runtom Möllevången medan vi samtalar om kampens platser.

Alla samtalen är gratis och öppna för alla. Vi kommer att använda högtalare, så även den som hör sämre kommer kunna delta. Promenaderna kommer att ske i maklig takt, så också den som tar sig fram på annat vis än med kvicka ben kommer att kunna delta.