Söndag 17/3 kl. 16:00
S:t Johannes kyrka
Entré: Valfri
Biljetter hos Kulturcentralen samt i dörren


Den tjeckiska kompositören Antonín Dvořák bodde under sent artonhundratal ett par år i New York och skrev där, inspirerad av ursprungsbefolkningens musik och negro spirituals, ett av sina absolut mest hyllade stycken: Från den nya världen (Symfoni no. 9).

När Malmö akademiska orkester nu tar sig an denna sprudlande musik leds de av den ukrainske dirigenten Ivan Ostapovych. Ivan är en välrenommerad och prisvinnande dirigent som arbetat med bl.a. National Symphony Orchestra of Ukraine, The Moscow Philharmonic och Symphony Orchestra of the Ivano-Frankivsk Philharmonic. Han en av grundarna till det som idag är Ukrainan Festival Orchestra och är även konstnärlig ledare för Lviv Organ Hall.

Vi vill göra våra konserter tillgängliga för så många människor som möjligt, men vi vill samtidigt hålla igång en debatt om tillgång och kostnader inom kulturen. Frågan är vad kultur ska kosta, vem som ska betala och hur mycket. Detta har lett till beslutet att låta publiken själva bestämma vad de betalar för inträde på våra konserter. I dörren väljer ni alltså ett helt valfritt belopp och på Kulturcentralen finns några olika kategorier att välja mellan. Varmt välkomna!