Det här evenemanget har redan passerat
Byggnaden Niagara mot en molning bakgrund, text Det fria ordet

Välkommen till ett samtal om det fria ordet – om akademisk och konstnärlig frihet

Samt premiär för Mau After Work c/o Kultursamverkan!

Utgör rädsla och självcensur ett reellt hot mot den akademiska friheten vid svenska universitet? Och vad blir kvar av den konstnärliga friheten om politiker och kulturkrigare lyckas styra över vad som skapas och av vem?

I samband med Malmö universitets jubileumsår och som en del av Malmö stads arrangemang Förbjuden kulturvecka, arrangerar Malmö universitet ett panelsamtal kring det fria ordet och därmed både akademisk och konstnärlig frihet.

Hör Maria Lantz, före detta rektor för Konstfack i samtal med Henrik Höjer, historiker och vetenskapsredaktör på tidskriften Kvartal samt Kerstin Tham, rektor vid Malmö universitet. Moderator är frilansjournalisten Lars Mogensen.

Mau After Work c/o Kultursamverkan

Vi välkomnar dig även till after work på Malmö universitet i samband med panelsamtalet. Ta med dina kollegor, vänner eller familj, ta något lätt att äta och dricka och avsluta dagen tillsammans med oss. Restaurang Niagara säljer enklare mat och baren är öppen.

Tider

Panelsamtalet startar kl. 17.00. After work startar kl. 16.30 och håller öppet till 18.00. 

Arrangörer

Evenemanget arrangeras av Kultursamverkan vid Malmö universitet i samarbete med kulturförvaltningen i Malmö stad som står bakom Förbjuden kulturvecka.

Mer om Förbjuden kulturvecka (malmo.se)

Varmt välkommen!