Nicolas Lunabba. Foto.

Möt den debuterande Malmöförfattaren och Malmö universitets hedersdoktor Nicolas Lunabba

Nicolas Lunabba debuterade 2022 som författare med boken "Blir du ledsen om jag dör?". Hans Sommar i P1 2021 hyllades för sitt mänskliggörande av unga som hamnar i våldsspiraler. Lunabba är mångfaldigt prisad för sitt arbete med barn och unga. Han är verksamhetsansvarig på organisationen Helamalmö och en stark röst i samhällsdebatten. Förra året utsågs han till hedersdoktor vid Fakulteten för hälsa och samhälle på Malmö universitet 2022 och samma år tilldelades han även priset som Årets medmänniska.

En samtidsskildring

Boken skildrar en samtid där unga människor dödas och dödar och där samhällsbygget på olika sätt har trasats sönder. En verklighet som för vissa är en del av vardagen, medan den för andra är något som de enbart tar del av via media. Det är också en berättelse om två människor, deras möte, och en skildring av den enorma kraften i att bli sedd av en annan. En berättelse om sorg, hopp och förvandling. Det är också en berättelse om Sverige. Här finns teman som rör familjerelationer, kärlek, vänskap, idrott, fattigdom, rasism, segregation, utanförskap, våld och kriminalitet.

Möte mellan kultur och vetenskap
I ett samtal med Jesper Fundberg, etnolog och lektor vid polisprogrammet på Malmö universitet, och Sara Kjellberg, chef för universitetsbiblioteket, pratar Nicolas Lunabba om sin debutbok "Blir du ledsen om jag dör" och vilken roll litteratur och läsning kan spela i en människas liv.

Författarsamtalet arrangeras av Kultursamverkan vid Malmö universitet i samarbete med universitetsbiblioteket, och är ett led i att utforska hur konst och vetenskap kan mötas på nya platser och i nya konstellationer för att stärka konstens och kulturens roll vid lärosätet.

Alla är välkomna men platserna är begränsade och först till kvarn gäller.

Välkomna!