Det här evenemanget har redan passerat
Illustration av ett barn i en båt
 

llustration: Limpo Rocha

Moving on - röster från barn på flykt, är en digital utställning som andas hopp och framtidstro i en tid präglad av trauma, rädsla och förlust. I den digitala utställningen får du möta barn som flytt från det pågående kriget i Ukraina, men även ta del av berättelser från barn som kommit till Sverige 2015–2016.

Från 27 maj till 6 juni finns ingångar till den digitala utställningen bland annat på Malmö universitet. Stanna till, scanna en QR-kod och överraskas av hur barnteckningar börjar leva och berättar om krig och fred, hemland och nytt hem, ur barnens perspektiv. Ta del av intervjuer med ukrainska barn som talar om sin vardag eller om ett viktigt personligt föremål de tagit med sig under flykten. Upplev hur berättelserna blir levande i rummet när Teater InterAkt skapar communitykonst tillsammans med några av de ukrainska barn och ungdomar vars röster hörs i utställningen.

Besök Orkanen eller Niagara för att ta del av den digitala utställningen. Utställningen är en del i Malmö universitets Kultursamverkan, som är en särskild satsning som universitetet gör för att synliggöra och vidareutveckla vår samverkan med kulturlivet regionalt, nationellt och internationellt.

Se den digitala utställningen

Moving on – röster från barn på flykt är en utställning och samtidsdokumentation producerad av Kulturen i Lund, Malmö museum och Regionmuseet Skåne i unikt samarbete med flera andra aktörer.