Inventing tomorrow

Den 6 november är det fri entré till visningen av dokumentärfilmen Inventing Tomorrow på Doc Lounge. Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3) vid Malmö universitet bjuder på inträde som en del av sitt 20-årsfirande. Innan filmen spelar DJ Farkas och det blir det en presentation av hur vi jobbar med forskning och framtid på K3 idag. Efter filmen bjuder vi på tårta och det finns chans att möta och mingla med medarbetare från K3.

Tid: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38, Malmö

Om K3

Sedan 1998 har K3 vid Malmö universitet fört samman kultur, teknik, design och kommunikation på nya och innovativa sätt. Vi arbetar med tvärvetenskapliga utbildningar och forskning som kombinerar vetenskaplig och akademisk teori med konstnärliga metoder och praktiska moment. Nu bjuder vi in Malmöbor, samarbetspartners, studenter och alumner till öppna samtal och nya möten för att uppmärksamma vårt 20-årsfirande.

Om Inventing Tomorrow

Med visionära idéer, talang och en god dos av fantasi arbetar spirande forskare från hela världen för att kvalificera sig för VM i vetenskapen. Men inte bara det. Den 16-åriga indiska Sahithi försöker utveckla en lösning på föroreningarna i Bangalores vackra vattenlandskap som fyller stadens gator med besvärliga berg av giftigt skum. Detta medan hennes unga kollegor från Hawaii, Mexiko och Indonesien söker efter lösningar och uppfinningar med samma originalitet och innovation på lika akuta problem, men i sina egna länder.

Om Doc Lounge

Doc Lounge skapar unika upplevelser, möten och diskussion med ny dokumentärfilm i fokus. Doc Lounge startade 2006 och har i över tio år arbetat med lansering och innovativ distribution av dokumentärfilm genom nya strategier för publikarbete, utvecklingsprojekt i branschen och konceptuella eventvisningar över hela Norden. Verksamheten drivs från huvudkontoret i Malmö där Doc Lounge också har sin flaggskeppsklubb som arrangerar unika filmvisningar av nya dokumentärer varje vecka i klubb- och konsertlokalen Babel på Möllevången.