Malmö akademiska möter: Karolina Almgren

Söndag 14/4 kl. 16:00
S:t Johannes kyrka
Entré: Valfri
Biljetter hos Kulturcentralen samt i dörren


Saxofonisten och kompositören Karolina Almgren är en av Malmös främsta jazzmusiker. De senaste åren har hon synts på de flesta scener runt om i Sverige, ofta med banden Karolina Almgren Project eller Jazzkatt-vinnande Sisters of Invention.
Hennes musik beskrivs ofta som innovativ och nyskapande och tidigare samarbeten innefattar bl.a. Bohuslän Big Band och Jonas Kullhammar.

I gränslandet mellan improvisation och komposition möter hon nu Malmö akademiska kör.
På en improvisatorisk plattform stämmer vi träff för att utforska de klangliga kontaktytorna mellan Karolinas saxofon och körens klang. Vi gläder oss till ett spännande, intimt, storslaget och passionerat möte med musik från nutid och renässans!

Vi vill göra våra konserter tillgängliga för så många människor som möjligt, men vi vill samtidigt hålla igång en debatt om tillgång och kostnader inom kulturen. Frågan är vad kultur ska kosta, vem som ska betala och hur mycket. Detta har lett till beslutet att låta publiken själva bestämma vad de betalar för inträde på våra konserter. I dörren väljer ni alltså ett helt valfritt belopp och på Kulturcentralen finns några olika kategorier att välja mellan. Varmt välkomna!