Det här evenemanget har redan passerat
Bildningssnacket i text framför taggtråd

Skrolla ner för att se bildningssnacket.

När kriget är över finns en föreställning om att allt ska bli som vanligt igen. Men efter en konflikt finns våldet – och vapnen – ofta kvar på gatorna. Samtidigt är både ekonomin och samhället slaget i spillror.

Tillgången till vapen får allvarliga konsekvenser för de som försöker bygga upp sina liv på nytt.

Organisationen IM återvinner därför illegala vapen i bland annat El Salvador och gör en metall, Humanium Metal by IM.

Malmö universitet samarbetar sedan flera år med Humanium Metal by IM. Samarbetet är en del av Malmö universitets strävan efter ett mer jämlikt, öppet och hållbart samhälle.

Universitetet använder till exempel Humanium Metal i doktorsringar som överräcks till nya doktorer. Ringarna överräcks vid promoveringen på universitetets årshögtid den 15 oktober.

Med anledning av det bjuder vi in till ett morgonsnack om väpnat våld och mänsklig säkerhet i krigs- och konflikthärjade städer; ett samtal om livet efter kriget.

Anmäl gärna att du kommer på Bildningssnackets Facebook-event.

Medverkande:

Medverkar gör Ivan Gusic, freds- och konfliktforskare vid Malmö universitet, och Anders Kompass, ordförande i Individuell Människohjälp med mångårig erfarenhet som diplomat i bland annat Centralamerika.

Samtalet leds av Ellen Albertsdóttir, kommunikatör Malmö universitet och producent för Bildningsbaren.

Om Bildningssnacket:

Bildningssnacket är ett digitalt pop-up-samtal för kortare snack om intressanta ämnen. En fika med en expert eller två. Samtalet släpps på Youtube den 15 oktober kl. 09:00 och ligger kvar även efteråt.