Det här evenemanget har redan passerat
Sorg och hopp i omställning ställs ut på Sjöbo konsthall

Om utställningen Sorg och hopp i omställning

Debatten om omställning till ett fossilfritt samhälle fokuserar ofta på hur ny teknik kan ersätta fossilt bränsle och att vi ska kunna fortsätta leva som förut. Men kan vi det?

I projektet Sorg och hopp i omställning har vi tillsammans med boende på skånsk landsbygd utforskat omställningen som en slags re-orientering. Vi har gett oss ut i en osäker terräng där vi undersökt vilken roll både sorg och hopp kan spela när grundläggande förändringar av vår tillvaro behöver genomföras.

Projektet avslutas nu i en utställning som tar sig formen av en orienteringsguide där vi rör oss på platser där olika framtider kan anas. För att underlätta orienteringen genom dessa terränger i förändring har vi bland annat tagit fram en serie nya karttecken. Det som utmärker dessa är att de påminner oss om att terrängen är under förändring och kräver vår uppmärksamhet, omsorg och engagemang.

Vernissage

1 april, klockan 12-15. Vi bjuder på drömgröt, dryck och en uppsamling av allt vårt arbete i projektet. Utställningen pågår fram till 19 augusti.

Sjöbo konsthall – öppettider med mera

Adress

Konsthallen ligger i Kulturhuset, Gamla Torg 10, 275 30, Sjöbo i anslutning till biblioteket.

Läs mer om forskningsprojektet Sorg och hopp i omställning