Malmö akademiska möter: Hazelius Hedin

Söndag 5/5 kl. 16:00
S:t Johannes kyrka
Entré: Valfri
Biljetter hos Kulturcentralen samt i dörren

Esbjörn Hazelius och Johan Hedin utgör tillsammans den väletablerade och färgstarka folkmusikduon Hazelius Hedin. Med en bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller de våra svenska danslåtar och visor med musikalitet som fängslar och berör. Duon har de senaste åren skördat fantastiska framgångar på den svenska och internationella folkmusikscenen och har rönt stor uppskattning även långt utanför genregränserna.

Bland dansrytmer och folkmusik ses nu Hazelius Hedin och Malmö akademiska orkester för ett lekfullt möte. Folkmusik är något som konstmusiken alltid relaterat till och behovet av att återknyta till en nationell identitet har setts hos många av de stora kompositörerna.
Det är därför en stor glädje att tillsammans med Hazelius Hedin mötas i den svenska folkmusiken och tillsammans utforska dess arv.

Vi vill göra våra konserter tillgängliga för så många människor som möjligt, men vi vill samtidigt hålla igång en debatt om tillgång och kostnader inom kulturen. Frågan är vad kultur ska kosta, vem som ska betala och hur mycket. Detta har lett till beslutet att låta publiken själva bestämma vad de betalar för inträde på våra konserter. I dörren väljer ni alltså ett helt valfritt belopp och på Kulturcentralen finns några olika kategorier att välja mellan. Varmt välkomna!