Det här evenemanget har redan passerat
dekorativ bild

Tjajkovskijs första pianokonsert med Malmö akademiska orkester och pianosolisten Julia Isaksson

Dessvärre har vi på grund av rådande smittspridning av Covid 19 behövt ställa in detta evenemang.


Malmö akademiska orkester inleder det nya året med romantikens stora gestalt tillsammans med solisten Julia Isaksson. Konserten är begynnelsen av ett tvärinstitutionellt samarbete där masterstuderande pianister erbjuds möjligheten att framträda som solist med Malmö akademiska orkester. Stort fokus ligger på att utveckla samspelet mellan solist och orkester och ges i kursform vid Musikhögskolan i Malmö under ledning av konsertpianisten, psykologen och läraren Francisca Skoogh i samarbete med dirigenten Daniel Hansson. Solisterna får chansen att arbeta mycket nära ensemblen och dirigenten under en längre tid, något som inte vanligtvis ges vid solist-sammanhang.

Först ut som solist är Julia Isaksson som började spela piano som sjuåring på Kulturskolan i Lund och gjorde sin internationella solistdebut vid 18 års ålder när hon uppträdde för ett fullsatt Laeiszhalle i Hamburg på International Steinway Festival efter att ha vunnit första pris i Steinway Pianofestival i Stockholm 2014.

För närvarande studerar Julia andra året på sin mastersutbildning på Royal Academy of Music i London och parallellt med utbildningen tar hon regelbundet lektioner för Maurizio Moretti på Schola Cantorum i Paris.

Julia har deltagit i flera pianotävlingar och pianofestivaler där hon bl.a. har vunnit guld i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence 2013 och 1:a pris i Feurich Pianotävling i Malmö 2014. I juni 2020 erhöll Julia det prestigefyllda ’Countess of Munster Trust Award’ och nyligen vann hon – tillsammans med saxofonisten Theo Hillborg – första pris i Biennalen Ung & Lovande 2021.

Kom och ta del av frukten av detta unika samarbete. Lyssna till sköna melodier, storslagna gester och briljerande virtuositet som förenas i romantikens älskade verk!