Det här evenemanget har redan passerat
Studenterna Kaja Grzonkowska, Nadia Manoh och Amina  Kurtanovic jobbar på Malmöfestivalen 2018.

Välkommen till Tjuvkik

Kika in innan terminen startar och få en mjukare start! På Tjuvkik träffar du studenter som redan pluggar här, studentkåren och universitetets personal – helt digitalt.

Här hittar du inspelade föreläsningar och korta inspirationsfilmer som ger praktiska tips för att underlätta din studiestart hos oss på Malmö universitet.

Stöd och service under studietiden

Vi är många på Malmö universitet som finns till för dig och erbjuder stöd och service för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Vi finns bland annat på biblioteket, i skrivverkstaden, ger pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning samt anordnar aktiviteter genom studentkårerna. 

IT-service

Hos Helpdesk kan du få hjälp med tekniska bekymmer som kan uppstå när du studerar. Till exempel inloggningsproblem, problem med din datoridentitet eller nätverksproblem. Hos Helpdesk kan du även köpa credits så att du kan skriva ut på universitetets skrivare.

Helpdesk

Digimentorer för studenter

I Digihuben kan du få hjälp med teknikutlåning och handledning i digitala tjänster. Behöver du hjälp med digitala verktyg inom film, ljud eller webb till en inlämningsuppgift eller till ditt examensarbete kan du ta hjälp av universitetets digimentorer. De är själva studenter och har kompetens inom allt från film, foto, ljudproduktion, grafisk design, webbdesign, programmering och kan erbjuda verktyg och tips för studier online.

DigiHub och digimentorer

Skrivverkstaden – för alla studenter

Vi kan guida dig i ditt arbete med olika skrivuppgifter och svara på frågor om text och språk. I ett personligt möte kan du exempelvis få hjälp med att anpassa ditt skrivande till universitetsstudier och förstå vad som förväntas, tolka instruktioner till examinationsuppgifter, göra korrekta källhänvisningar samt få strategier för hur du ska läsa kurslitteraturen och insikter i studieteknik.

Skrivverkstaden

Universitetsbibliotek

På biblioteket kan du få hjälp med att låna kursböcker, söka vetenskapliga källor, bli källkritisk samt få en trevlig och skön studiemiljö. Här finns enskilda studieplatser, utskriftsmöjligheter, tysta studieplatser och såklart kultur, konst och den senaste forskningen.

Universitetsbiblioteket

Studenthälsan

Studenthälsan hjälper dig med frågor och bekymmer som rör din hälsa, ditt mående och dina studier. Här finns kuratorer som bland annat ger stödsamtal om stress, ångest, relationer eller annat som du behöver prata med någon om.
Du kan boka ett hälsosamtal med vår sjuksköterska som också hjälper till med sjukvårdsrådgivning.
Alla besök hos oss är kostnadsfria, sekretessbelagda och blir journalförda.

Studenthälsan

Studie- och karriärvägledning

Som student kan du ha funderingar kring din nuvarande utbildning och dina framtida karriärvägar. Det finns en rad olika frågor och områden där en studie- och karriärvägledare kan stötta och ge vägledning.

Studie- och karriärvägledning

Karriärservice är en del av studie- och karriärvägledningen och kan förbereda dig inför det kommande arbetslivet redan när du är i början av studierna. De finns här för dig när du ska söka praktik, extrajobb eller sommarjobb.

Pedagogiskt stöd

Du som har en varaktig funktionsnedsättning som dyslexi, ADHD, synnedsättning eller psykisk ohälsa, kan ansöka om pedagogiskt stöd under studietiden. Naturligtvis gäller detta även under distansstudier. Läs mer om stöd och anpassningar och hur du ansöker på vår sida.

Om pedagogiskt stöd

Tentamen

De flesta salstentor skrivs på Kranen. Anmälan till salstentamen är obligatorisk och görs via schema.mau.se.

Om tentamensregler

Universitetskyrkan

Universitetspräst/pastor finns till hands för samtliga studenter på Malmö universitet. Till universitetskyrkans verksamheter och enskilda samtal är alla välkomna oberoende av religion, troende eller inte troende, kön eller sexuell läggning.

Universitetskyrkans hemsida 

Studentkåren Malmö

Studentkåren Malmö drivs av studenter för studenter. Studentkåren arbetar alltid för en bättre utbildning och ett roligare studieliv för dig som studerar på Malmö universitet. Som medlem får du gå på roliga evenemang och fester, samt ta del av Studentkårens medlemsrabatter.