Rumeysa som är en del av utställningen "Ungas framtidstro"

Utställningen Ungas framtidstro flyttar in på Malmö universitet. Kom och inspireras av den framtidstro som våra unga har. Du är bjuden på öppningseventet på Orkanenbiblioteket torsdag 14 september, från 16.00.

Utställningen är skapad av den prisbelönte fotografen Johan Bävman i samarbete med bostadsbolaget Stena Fastigheter. Utställningen kom till efter en rapport som Quattroporte tagit fram som visar att unga har en stark tro på framtiden.

Program för öppningsdagen 14 september

16.00: Utställningen öppnar

16.15: Malin Ideland, vicerektor för forskning och forskarutbildning vid Malmö universitet och Unni Sollbe, vd Stena Fastigheter Malmö hälsar välkommen. Fotograf Johan Bävman berättar om arbetet med utställningen. Rumeysa, deltagare i utställningen och student på Malmö universitet, om framtidstro.

Om utställningen

Johan Bävman har intervjuat och fotat tio unga i Skåne, som generöst och öppet delar med sig om sina tankar kring framtiden. Utställningen grundar sig i en metastudie Ungas Framtidstro som Stena Fastigheter har tagit fram med hjälp av Peter Majanen, trendforskare och vd för Quattroporte. Studierna som sammanställts visar att framtidstron bland unga aldrig varit så stark som nu. Framtidstron är också är jämlikt fördelad. Oavsett socioekonomisk bakgrund, etnicitet eller kön så är den stark.

Mer om studien Ungas Framtidstro (Stena fastigheters webbplats)