Valentin

Malmö akademiska kör sjunger för brustna hjärtan

Genom alla tider har tonsättare försökt införliva kärlekens mångsidiga natur i sin musik. Ett brustet hjärta, kärlek till natur och platsen, rosendoftande förälskelser eller nostalgin till det som en gång var har ofta klätts i toner, i utsmyckade arior, vemodiga sånger eller klangstarka symfonier.

I romantikens värld möter vi ett ständigt spel av längtan och begär, svävande bortom yttersta gränser. Vi finner i musiken modet att följa hjärtats röst, eller tröst efter sårande besvikelser. Känslostämningarna pendlar mellan glädjande ro, pirrande förväntning, förtvivlan och saknad.

För Malmö akademiska kör och orkester har det blivit en tradition att hylla kärlekens dag med musik på temat. I år väljer vi att fokusera på de som inte har någon att dela dagen med. De hjärtan som sårats av att ha förlorat en vän, en ensam pandemi-vardag eller kanske hopplöshet och oro. Nog har vi alla någon gång känt tomhet och saknad på Sankt Valentins dag och vad hade då inte passat bättre än att få tröst i vackra körklanger?

Finn ro och gemenskap i kör-repertoarens rika kärleksmelodier av vemod och sympati - kom och dela en sorgsen Valentin med Malmö Akademiska Kör!

Köp biljetter här!

Information

Speltid: 50 min

Plats: S:t Johannes kyrka, Malmö

Biljetter: Via Kulturcentralen eller i entrén i mån av plats.

Vi följer regeringen och folkhälsomyndighetens begäran om vaccinationsbevis vid konsertevenemang med över 100 besökare. Därför kontrollerar vi vaccinationsbevis tillsammans med legitimation vid entrén till våra konserter.

Om du är över 18, inte har vaccinationsbevis och redan har köpt biljett – vänligen kontakta Kulturcentralen för återköp.