Statsminister Stefan Löfven besökte torsdagen den 14 oktober polisprogrammet och fick testa både körsimulator och att ta fingeravtryck i det kriminaltekniska labbet.

– Att statsministern besöker oss är glädjande och innebär en unik möjlighet att visa upp både lokaler och hur utbildningen bedrivs. Många har arbetat hårt med att bygga upp en polisutbildning med hög kvalitet mitt under en pandemi, säger Caroline Mellgren, föreståndare för polisprogrammet.

Stefan Löfven fick se en polisövning med rollspel och guidades runt i lokalerna där han fick testa både körsimulator och att ta fingeravtryck från en glasruta i det kriminaltekniska labbet. 

dusting2.JPG

Besöket gjordes tillsammans med Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö och avslutades med ett samtal med rektor Kerstin Tham och Petra Stenkula, polisområdeschef Malmö. I fokus stod bland annat de utmaningar som finns när det gäller att rekrytera nya poliser till yrket. Även polisstudenter deltog i diskussionen.

– Ni ska ha ett stort tack för att ni utbildar er till detta viktiga yrke som i grunden handlar om att försvara vår demokrati, sa Stefan Löfven.

stefan kerstin carolin.JPG

Text och bilder: Jessica Bloem