Vid fakulteten Hälsa och samhälle (HS) ryms såväl medicinsk som samhällsvetenskaplig forskning. En kreativ utveckling av forskning om frågeställningar i gränslandet mellan dessa fält pågår.

Samhällsnära utbildning och forskning

Fakulteten har program och kurser inom bland annat omvårdnad, biomedicin, kriminologi, sexologi, funktionshinder- och rehabiliteringsvetenskap och socialt arbete. De flesta utbildningar leder till en yrkesexamen men det går också att läsa vidare på avancerad nivå inom flertalet ämnen.

Vid fakulteten bedrivs såväl medicinsk som samhällsvetenskaplig forskning och ett antal stora forskargrupper finns inom biomedicinsk vetenskap, sexologi, kriminologi och social utsatthet. Forskningen är mångfacetterad och har en nära koppling till samhälle och näringsliv.

Forskarutbildning

En stor del av forskningen vid Fakulteten för hälsa och samhälle är tvärvetenskaplig, vilket öppnar upp för nya spännande forskningsområden utanför de traditionella ämnesuppdelningarna mellan medicin och samhällsvetenskap. Vid fakulteten finns fyra forskarutbildningsämnen; biomedicinsk vetenskap, vårdvetenskap, socialt arbete samt hälsa och samhälle. Som doktorand tillhör du alltid ett av dessa ämnen även om din forskning är tvärvetenskaplig. Forskningsmiljön har en tydlig förankring i Malmöregionen med dess olika utmaningar, men också en mycket stark internationell anknytning. Forskarutbildningen bedrivs ofta på heltid men kan också kombineras med annan anställning. I forskarskolan Hälsa, vård och välfärd ges exempelvis möjlighet att läsa forskarutbildningen upp till licentiatnivå.

Läs om mer om forskarutbildning och se lediga tjänster

Samarbeta med HS

Vi gör mycket redan – och vill ännu mer! Välkommen med nya idéer och förslag på hur just du vill samverka med oss. Vi tror att vår forskning vinner på att vara förankrad i det omgivande samhället. Därför möter vi framtidens utmaningar tillsammans med olika samhällsaktörer. Ett flertal forskare vid fakulteten, med olika spetskompetens, bedriver forskning i nära samarbete till exempel hälso- och sjukvården, socialtjänsten, skolan, kriminalvården och näringslivet. Några exempel är uppdragsutbildningar, verksamhetsförlagd utbildning och studenters examensarbeten inom olika samhällssektorer.

Kontakta gärna våra institutioner eller forskningscentrum om du vill samarbeta med oss

Studentwebben

För dig som som redan studerar vid Fakulteten för hälsa och samhälle: På studentwebben hittar du praktisk information om att studera vid Malmö universitet. Information som rör ditt program eller din kurs finns i lärplattformen Canvas som du också når via studentwebben.

Besök studentwebben

Student på HS

Letar du efter information som du tidigare hittat på vår fakultetssida så finns den kvar här ett litet tag till.

Besök studentsidorna på HS, vår tidigare webbplats