Globala perspektiv och internationalisering präglar miljön på institutionen. I centrum för vår forskning står frågor om globala processer och dess konsekvenser för makt, säkerhet, rättvisa och utveckling. Vi ger kurser och program på både svenska och engelska och våra studenter kommer från hela världen.

Utbildning på Globala politiska studier

Kurser och program vid Institutionen för globala politiska studier är tvärvetenskapliga och flera hålls på engelska. Vi erbjuder flera olika kandidat- och masterprogram samt fristående kurser. Du kan bläddra bland universitetets kurser här.

Forskning på GPS

Globala politiska studier är en tvärvetenskaplig institution med forskning om politik, maktrelationer och konstruktion av identitet i lokala, nationella, internationella och globala kontexter. Vi fokuserar på organisationer, styrning, politiska styrmedel och beslutsprocesser, men också studier av internationell migration och migrationsrelaterade sociala frågor.

Forskare, publikationer och forskningsprojekt

Totalt antal träffar: 68
Totalt antal träffar: 37

Global politik-seminarierna

Höstens program

Vanligtvis hålls Global politik-seminarierna onsdagar kl. 13.15-15.00 i seminarierummet på nionde våningen i Niagara, Nordenskiöldsgatan 1, men på grund av covid-19-situationen sker en del seminarier under hösten fortsatt online via zoom (kontakta Johan Brännmark för mer information).

• 22 september
    Evaluating the quality and impact of research
    Patrik Hall, professor, Malmö universitet
  • 13 oktober
    50%-seminarium
    Calle Håkansson, doktorand, Malmö universitet
  • 20 oktober
    Exploring values-based modes of production and consumption in the corporate food regime
    Robert Hafner, forskare, Universität Innsbruck
  • 27 oktober
    50%-seminarium
    Isobel Squire, doktorand, Malmö universitet
  • 17 november
    State-private networks in global governance and diplomacy
    Dino Knudsen, biträdande lektor, Malmö universitet
  • 1 december
    Territory and historicity
    Jonna Pettersson, post-doc, Malmö universitet
  • 8 december
    Three roads to peace? The (in)ability of hybrid, agonistic, and feminist peace to create coexistence in postwar societies.
    Ivan Gusic, post-doc, Malmö universitet
  • 15 december
    20%-seminarium
    Rachel Doherty, doktorand, Malmö universitet

Forskarutbildning

Vi har möjlighet att utfärda examen på forskarnivå, inom ämnena Global politik samt Internationell migration och etniska relationer, IMER.

Studentwebben

För dig som som redan studerar vid Fakulteten för kultur och samhälle: Besök studentwebben. Här finns praktisk information om att studera vid Malmö universitet. All information för studenter finns här eller lärplattformen Canvas.

Har du frågor om din ansökan, behörighet eller urval?

Antagningsavdelningen på antagning@mau.se eller telefon 040-665 75 00

För administrativa studentfrågor kontakta

studieadministratörerna på gpsstudent@mau.se

För studie- och karriärvägledning kontakta