Globala perspektiv och internationalisering präglar miljön på institutionen. I centrum för vår forskning står frågor om globala processer och dess konsekvenser för makt, säkerhet, rättvisa och utveckling. Vi ger kurser och program på både svenska och engelska och våra studenter kommer från hela världen.

Totalt antal träffar: 20

Utbildning på Globala politiska studier

Kurser och program vid Institutionen för globala politiska studier är tvärvetenskapliga och flera hålls på engelska. Vi erbjuder flera olika kandidat- och masterprogram samt fristående kurser. Du kan bläddra bland universitetets kurser här.

Forskning på GPS

Globala politiska studier är en tvärvetenskaplig institution med forskning om politik, maktrelationer och konstruktion av identitet i lokala, nationella, internationella och globala kontexter. Vi fokuserar på organisationer, styrning, politiska styrmedel och beslutsprocesser, men också studier av internationell migration och migrationsrelaterade sociala frågor.

Forskare, publikationer och forskningsprojekt

Totalt antal träffar: 70
Totalt antal träffar: 38

Global politik-seminarierna

Vårens program

Vanligtvis hålls Global politik-seminarierna onsdagar kl. 13.15-15.00 i seminarierummet på nionde våningen i Niagara, Nordenskiöldsgatan 1, men en del seminarier under våren sker i hybrid-form.  (kontakta Johan Brännmark, johan.brannmark@mau.se, för mer information).

•  26 januari
    Communist state administrative structures
    Astrid Hedin, docent, Malmö universitet
  • 2 februari
    Textseminarium om Davina Cooper’s Feeling like a State
    Michael Strange, docent, Malmö universitet
  • 2 mars
    Textseminarium, Tim Hayward om global rättvisa och naturresurser
    Sophie Jonsson, FD, Malmö universitet
  • 9 mars
    Halvvägsseminarium
    Nick Baigent, doktorand, Malmö universitet
  • 16 mars
    The politics of crisis, the pandemic and the governance of AI and health
    Jason Tucker, biträdande lektor, Malmö universitet & Michael Strange, docent, Malmö universitet
  • 27 april
    Local Government in Europe: Administrative Cultures and Reform Trajectories from a Comparative Perspective
    Sabine Kuhlmann, professor, Universität Potsdam
  • 4 maj
    Halvvägsseminarium, Decolonizing Diplomacy: Negotiating Development Cooperation between African States and the European Union
    Rahel Weldeab Sebhatu, doktorand, Malmö universitet
  • 11 Maj
    Inledande doktorandseminarium, AI and the everyday political economy of global health
    Jess Haynie-Lavelle & Dennis Munetsi, PhD students, Malmö university
  • 18 maj
    Avhandlingsseminarium
    Michel Anderlini, doktorand, Malmö universitet
  • 25 maj
    In search of Peace beyond the Enlightenment, the Spanish Golden Age and the consequences of the Reconquista
    Ane Kirkegaard, universitetslektor, Malmö universitet

Forskarutbildning

Vi har möjlighet att utfärda examen på forskarnivå, inom ämnena Global politik samt Internationell migration och etniska relationer, IMER.

Studentwebben

För dig som som redan studerar vid Fakulteten för kultur och samhälle: Besök studentwebben. Här finns praktisk information om att studera vid Malmö universitet. All information för studenter finns här eller lärplattformen Canvas.

Har du frågor om din ansökan, behörighet eller urval?

Antagningsavdelningen på antagning@mau.se eller telefon 040-665 75 00

För administrativa studentfrågor kontakta

studieadministratörerna på gpsstudent@mau.se

För studie- och karriärvägledning kontakta