Socialt arbete, kriminologi och polisiärt arbete
polisiärt arbete
Vi utgår från era behov
Vi erbjuder kompetensutveckling för er personal i form av skräddarsydd utbildning efter era önskemål och behov. Ni får ta del av den senaste forskningen och den ämnesbredd som universitetet erbjuder.
Upplägget på utbildningen kommer vi överens om gemensamt. Undervisningsformerna kan variera, det kan handla om föreläsningar, seminarier, webbaserad distansutbildning. Vi kan använda våra lokaler, men vi kommer också gärna till er eller är vi någon annanstans. Utbildningen kan ge högskolepoäng, annars utfärdas ett intyg på genomförd utbildning.
Uppdragsutbildningar inom polisiärt arbete
Enheten för polisiärt arbete erbjuder fort- och vidareutbildning för olika samhällsaktörer, till exempel kommuner, frivilligorganisationer, Polisen och Kustbevakningen. Vi har kompetens inom områden som juridik, utredningsmetodik, psykologi, socialt arbete och kriminologi samt personal med bakgrund som både poliser och forskare. Vi samarbetar dessutom med hela Malmö universitet för att kunna skräddarsy den bästa utbildningen utifrån kundens behov. Vi kan erbjuda utbildning både på campus och på distans.
Vi kan erbjuda utbildningar inom bland annat:
- Juridik
- Utredningsmetodik
- Konflikthantering
- Självskydd
- Mental förberedelse
- Kommunikation och bemötande
- Intervju- och förhörsmetodik
- Brottsofferarbete
- Brott i nära relation
- Unga lagöverträdare
- Brottsförebyggande arbete
- Radio & kommunikation med RAKEL
Kursen riktar sig enbart till anställda hos polismyndigheten. Syftet med kursen är att deltagarna ska få grundläggande kunskaper i brottsutredning för att kunna handlägga utredningar på ett rättssäkert och effektivt sätt.
Kursen riktar sig enbart till anställda hos polismyndigheten som utreder eller kommer att utreda brott som begåtts av ungdomar i åldern 12-17 år. Kursdeltagare ska ha genomgått grundutbildning till polis eller särskild utbildning för civila utredare samt ha erfarenhet av brottsutredning.
Uppdragsutbildningar inom socialt arbete
Om kursen
Du utvecklar kunskaper i andrologi med fokus på klinisk sexologi om den biologiske mannen och dennes sexualitet. Kursen inkluderar trans- och intersexperspektiven. Efter avslutad kurs ska ha utvecklade färdigheter för att kunna ge information och rådgivning.
Kursen riktar sig till dig som har 120 hp inom socionom-, sociala omsorgs- eller sjuksköterskeprogram eller inom andra sociala, pedagogiska eller vårdinriktade program.
Anmälan och avgift
Anmälan är stängd. Har du frågor, kontakta Ewa Sortberg Bassmann.
Kursen ges som uppdragsutbildning. Det innebär att den är avgiftsbelagd och anordnas för den som uppdragsgivaren (arbetsgivaren) utser. Avgiften får ej betalas av fysisk person. Kostnaden är 19 600 kr per deltagare.
Frågor om kursen?
Du är välkommen att kontakta oss.
Åsa Enervik, asa.enervik@rfsu.se
Eva Elmerstig, eva.elmerstig@mau.se
Charlotta Holmström, charlotta.holmstrom@mau.se
Om kursen
Kursens syfte är att studenten utvecklar kunskaper om sexualitet som företeelse och klinisk sexologi som kunskapsområde och profession. Kursen syftar också till att ge studenten kunskap och färdigheter för att kunna ge information och rådgivning till människor med sexuella frågeställningar och problem i olika människobehandlande verksamheter.
Kursen pågår från 28 januari till 12 november 2021. Utbildningen skulle ha hållits i RFSU-klinikens lokaler i Stockholm, men kommer att ges digitalt.
Utbildningen ges av Fakulteten för hälsa och samhälle, Institutionen för socialt arbete, Centrum för Sexologi och sexualitetsstudier vid Malmö universitet i samarbete med RFSU-kliniken, Stockholm.
Anmälan och avgift
Anmälan är stängd. Har du frågor, kontakta Ewa Sortberg Bassmann.
Kursen ges som uppdragsutbildning. Det innebär att den är avgiftsbelagd och anordnas för den som uppdragsgivaren (arbetsgivaren) utser. Avgiften får ej betalas av fysisk person. Kostnad: 18 500 exkl. moms.
Frågor om kursen?
Du är välkommen att kontakta oss.
Kursansvarig Malmö universitet, Malin Lindroth.
Kontaktperson RFSU, Mia Kilström.