Course, grundnivå
15 credits
Malmö | dagtid | 100%
19 January 2026 - 29 March 2026
Code for the course: IL210C

This course is offered as part of programme:

Course content

I kursen behandlas olika fysiska kvaliteter så som uthållighet, kondition, koordination, snabbhet, maximal styrka, explosivitet, koordination och rörlighet. Kunskaper om kroppens fysiologi används för att förstå hur olika fysiska kvaliteter kan omsättas i ämnet idrott och hälsa genom laborationer i tillämpad träningslära och i idrottslärans former samt simning med livräddning. I kursen behandlas ungdomars och vuxnas lärande och centrala lärandeteorier samt samband mellan lärande och undervisning. Relationen mellanvetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och dess betydelse för lärarprofessionen belyses.

Entry requirements

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: IL209C-Idrott och lärande: Kroppsligt lärande och rörelseförutsättningar.

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).