Course, avancerad nivå
7.5 credits
Malmö | dagtid | 100%
30 April 2029 - 3 June 2029
Code for the course: ML729C

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen behandlar linjära avbildningar och olika sätt att analysera dem med hjälp av ekvationssystem, matriser och vektorer. Avbildningar som leder till egenvärden och egenvektorer studeras speciellt.
Linjer och plan parametriseras och geometriska förhållanden beskrivs med hjälp av projektioner, vektorprodukt, determinant och transformationer.
I Rn fördjupas begreppen bas, koordinatsystem och linjärt beroende/oberoende.
Stor vikt läggs vid sambanden mellan begreppen ekvationssystem, vektorer och matriser och hur man byter mellan olika representationer vid tex. problemlösning.
Vidare behandlas hur undervisning inom gymnasiets matematikkurser kan kopplas till linjär algebra och hur detta leder till några tillämpningsområden och problemlösningsmetoder. Med hjälp av digitala hjälpmedel och modelleringsuppgifter ges studenten möjlighet att utveckla sin förtrogenhet inom linjär algebra.

Entry requirements

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: ML217C-Matematik och lärande: Att se mönster i matematik eller ML211C-Matematik och lärande: Att se mönster i matematik.

Course evaluation

Högskolan ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av högskolan. Högskolan sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).