Course, grundnivå
15 credits
Malmö | dagtid | 100%
6 November 2028 - 14 January 2029
Code for the course: NL231C

This course is offered as part of coursepackage:

Course content

Kursen behandlar hur undervisning i naturkunskap kan utformas inom olika gymnasieprogram. Elevers olika intressen för naturvetenskap och Agenda 2030 tas som utgångspunkt för undervisningen. Ämnesinnehållet i kursen avser genteknik, modern fysik, den historiska framväxten av och innehållet i teorier om materia och växelverkan samt hållbar utveckling kopplat till samhällsfrågor. Inom kursen ges studenterna möjlighet att bearbeta och fördjupa sina erfarenheter från verksamhetsförlagd utbildning.

Entry requirements

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: NL227C-Naturkunskap och lärande: Hållbart samhälle - Energi- och kemikalieanvändning (eller motsvarande kunskaper). Se även tillträdeskrav i utbildningsplanen.

Course evaluation

Studenter som deltar i eller har avslutat en kurs ska ges möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av universitetet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).