Course, grundnivå
9 credits
Malmö | dagtid | 100%
17 January 2028 - 27 February 2028
Code for the course: UV243C

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen behandlar bedömning, dokumentation och betygsättning ur olika teoretiska perspektiv. Vidare behandlas dessa företeelser tillsammans med provkonstruktion utifrån deras roll i undervisningen och betydelse för elevers lärande. Dessutom behandlar kursen olika former av utvärderingar och deras användning i skolrelaterade sammanhang.
I kursen behandlas lokalt kvalitetsarbete i relation till bedömning, utvärdering och olika kvalitetsdiskurser. I detta sammanhang behandlas även frågor om inflytande och likvärdighet.

Entry requirements

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: UV242C-Skolväsendets organisation och värdegrund eller UV202C-Utveckling, lärande och specialpedagogik.

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Contact

For more information about the education:

lsvagledning@mau.se