Kurs, grundnivå
9 hp
Malmö | dagtid | 100%
17 januari 2028 - 27 februari 2028
Kod för kursen: UV243C

Denna kursen ges som del av program:

Kursinnehåll

Kursen behandlar bedömning, dokumentation och betygsättning ur olika teoretiska perspektiv. Vidare behandlas dessa företeelser tillsammans med provkonstruktion utifrån deras roll i undervisningen och betydelse för elevers lärande. Dessutom behandlar kursen olika former av utvärderingar och deras användning i skolrelaterade sammanhang.
I kursen behandlas lokalt kvalitetsarbete i relation till bedömning, utvärdering och olika kvalitetsdiskurser. I detta sammanhang behandlas även frågor om inflytande och likvärdighet.

Behörighetskrav

Kursen har följande högskolekurser som förkunskapskrav: Genomgångna kurser: UV242C-Skolväsendets organisation och värdegrund eller UV202C-Utveckling, lärande och specialpedagogik.

Kursvärdering

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Kontakt

För mer information om utbildningen:

lsvagledning@mau.se