Course, avancerad nivå
30 credits
Malmö | dagtid | 100%
4 August 2025 - 21 December 2025
Code for the course: TV651A

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursens främsta fokus är klinisk färdighetsträning som sker som verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i samarbete med kliniker i regionen. Som komplement till VFU sker också klinisk färdighetsträning i mindre utsträckning på Odontologiska fakulteten. Kostnader för resor i samband med VFU/praktik kan förekomma.



Verksamhetsförlagd utbildning erbjuder studenten erfarenhet av en kliniks verksamhet samt övning i att självständigt diagnosticera och behandla patienter med varierande behandlingsbehov inom såväl den allmänna vuxentandvården som inom barn- och ungdomstandvården.

I tillägg ordnas kompletterande föreläsningar eller seminarier på fakulteten som bygger på de erfarenheter, fall och situationer som studenterna uppmärksammar och kommer i kontakt med under den verksamhetsförlagda utbildningen.

Entry requirements

Den studerande skall vara godkänd i samtliga praktiska moment på ”Odontologi: Kompletterande utbildning för tandläkare I” (TV650A).

För tillträde till den kliniska färdighetsträningen på Odontologiska fakulteten krävs godkänt resultat från de prekliniska färdighetskontrollerna (klinikkörkort 1 och 2).

För tillträde till verksamhetsförlagd utbildning (VFU) krävs att samtliga moment på ”Odontologi: Kompletterande utbildning för tandläkare I” (TV650A) är godkända.

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Contact

For more information about the education:

studadm.od@mau.se