Course, avancerad nivå
15 credits
Distance | dagtid | 50%
31 August 2026 - 17 January 2027
Code for the course: AV704G

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursens syfte är att studenterna ska tillägna sig kunskaper om vetenskapsteori och vetenskaplig metod. Kursen syftar också till att studenterna ska kunna jämföra olika metoder, tränas i att analysera empiriskt material och förberedas i att genomföra ett examensarbete på avancerad nivå.

I denna kurs är målet att behandla metoder som är av särskild vikt för inriktningen på utbildningen. Kvalitativa metoder såsom djupintervjuer, livshistorieintervjuer/narrativ metod och vinjetter kommer särskilt att tas upp inom delkursen. Utifrån de olika metoderna kommer studenterna också få reflektera kring vetenskapsteoretiska utgångspunkter. Kursen ger också studenterna tillfälle att praktisera en kvalitativ analys som sedan diskuteras med övriga studenter. Forskningsetiska principer diskuteras också inom delkursen.

Entry requirements

Kursen har följande högskolekurs som förkunskapskrav: AV703G Arbetsvetenskap: Perspektiv på professionella samtal i karriärutveckling (genomgången)

Course literature

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Contact