- Bengtsson, S., Ericson, S., & Stiernstedt, F. (2020). Medievetenskapens idétraditioner. Lund: Studentlitteratur.
- Berg, M., Engberg, M. & Leckner, S. reds. 2023. Tekniska mediestudier. En introduktion till metoder och teknologier. Lund: Studentlitteratur.
- Blomström, V., & Wennerberg, J. (2021). Akademiskt läsande och skrivande. Studentlitteratur.
- Kompendium med nyckeltexter tillhandahålls av institutionen eller hämtas från kursens lärplattform.
EduSinglePage
About the course
Kursen syftar till att studenten fördjupar sina teoretiska och metodologiska kunskaper i ämnet medieteknik.
This course is offered as part of programme:
Course content
Kursen omfattar en orientering i medieteknikämnets centrala begrepp i förhållande till deras historiska, nutida och framtida användning. Vidare ger kursen studenterna en fördjupad kännedom om vetenskapsteoretiska och metodologiska frågor inom medieteknik. Med utgångspunkt i centrala nyckeltexter behandlar kursen olika sätt att beskriva, kritiskt diskutera och använda centrala medietekniska begrepp samt redogöra för deras tekniska, sociala, kulturella och ekonomiska förutsättningar. En central del av kursen utgörs av träning i akademiskt skrivande och begreppsanvändning inom medietekniks olika idétraditioner. Kursen innehåller teoretiska såväl som praktiska moment.
Entry requirements
Grundläggande behörighet samt kunskaper motsvarande engelska 6 på svensk gymnasienivå.
Utöver ovanstående formella förkunskapskrav förutsätts även att studenten har kunskaper från kursen ME100B: Medieteknik 1: Det medietekniska landskapet.
Course literature
Course evaluation
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).