Course, grundnivå
15 credits
Malmö | dagtid | 100%
19 January 2026 - 29 March 2026
Code for the course: BL216C

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen syftar till att studenten ska utveckla kunskaper om och färdigheter i hur identitet och kultur kan studeras och förstås. Kursen syftar också till att studenten ska vidareutveckla sin didaktiska och bilddidaktiska kompetens. Studenten ska också vidareutveckla kunskaper om och färdigheter i gestaltande arbete som ett medium för berättande och som utforskande metod.

Kursen behandlar identitet och kultur i relation till centrala begrepp inom visuell kultur och Cultural studies. Därmed introduceras också Cultural studies som teoretiskt perspektiv, som en förberedelse för den fördjupning av perspektivet som sker på avancerad nivå. Begreppen identitet och kultur är utgångspunkten för arbete med gestaltande produktioner, workshops och litteraturseminarier. Studenterna utforskar systematiskt olika sätt att se och observera som metod för egen bildframställning och visuella fält- och kulturstudier. I kursen kombineras digitalt och analogt gestaltande arbete. Kursens integrerade utbildningsvetenskapliga kärna på 3 hp behandlar vetenskapsteori (mål 6) samt vuxnas lärande (mål 5). Ämnesdidaktiskt syftar kursen till att förbereda studenten inför den kommande VFU-perioden genom att fokusera bedömning, lektionsplanering, formativ respons och portfoliometodik (mål 3, 4). I kursen betonas muntlig kommunikation som didaktisk och ämnesdidaktisk kompetens genom samtal kring egna och andras bilder och arbetsprocesser. Alla mål examineras med muntliga inslag.

Entry requirements

Kursen har följande högskolekurs som förkunskapskrav: BL215C Bild och lärande: Visuella kulturer och kommunikation (genomgången)

Course literature

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Contact