- Dawson, C. (2015). Projects in computing and information systems: A student’s guide (3rd edition), Pearson.
Dessutom förväntas studenten söka efter lämplig kurslitteratur relevant för det specifika projektet på egen hand med stöd av handledare.
EduSinglePage
This course is offered as part of programme:
Course content
Syftet med kursen är att studenten ska tillämpa de kunskaper och färdigheter som utvecklats under studietiden. Vidare syftar kursen till att studenten använder sig av sina ingenjörskunskaper i projekt som inbegriper praktisk utveckling för att fördjupa sin kompetens och träna på att genomföra ett självständigt arbete på ett ingenjörsmässigt sätt.
Kursen innefattar bland annat:
- Introduktion till forskningsmetodologi
- Problemformulering
- Projektplanering
- Litteratursökning
- Självständigt ingenjörsmässigt arbete
- Teknisk dokumentation och akademiskt skrivande
- Muntlig presentation
- Kritisk granskning
Kursen består av tre delar: Problemdefinition och projektplanering, uppsatsprojektet och opposition.
Uppsatsprojektet har två faser:
1. att utföra projektet och dokumentera det skriftligt i en uppsats, och
2. att presentera och försvara uppsatsen muntligt.
Oppositionen utgörs av att noggrant studera en annan uppsats, det vill säga att kritiskt analysera den i en skriftlig opposition, och att fungera som opponent när den uppsatsen presenteras.
Analys av samhälleliga aspekter såsom hållbarhet och jämställdhet är viktiga komponenter i både det egna arbetet och oppositionen.
Entry requirements
Minst 120 hp inom programmet Civilingenjör datateknik, inklusive kurserna:
- CD141A Programvaruutveckling och projekt (15 hp)
Utöver de formella förkunskapskraven förutsätts att studenten har kunskaper från kursen CD153A Hållbar utveckling och etik inom datateknik (7,5 hp)
Course literature
Course evaluation
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).