- Siggelsten, S. (senaste upplagan). El i byggnader. Studentlitteratur, Lund.
- Warfvinge, C. & Dahlblom, M. (senaste upplagan). Projektering av VVS-installationer. Studentlitteratur, Lund.
- Warfvinge, C. & Dahlblom, M. (senaste upplagan). Projektering av VVS-installationer - Övningar. Studentlitteratur, Lund.
- Werner, S. (senaste upplagan). Energiförsörjning - En introduktion till vårt energisystem. Studentlitteratur, Lund.
Artiklar och annat material tillhandahålles elektroniskt
EduSinglePage
This course is offered as part of programme:
Course content
Syftet med kursen är att studenterna ska utveckla kunskaper om byggnaders installationstekniska system. Kursen ska förbereda studenterna för de tekniska utmaningarna som finns med att äga och förvalta byggnader. Kursen omfattar:
- introduktion till energiförsörjningen i Sverige och hur den påverkar konsumenterna
- uppbyggnad och funktion av de tekniska systemen för värme, komfortkyla, ventilation, tappvatten, avlopp, el och belysning
- hur byggnadens installationstekniska system tillsammans med brukarna påverkar byggnadens energiprestanda och innemiljö samt klimatet.
Entry requirements
FF254A Grundläggande byggnadsteknik minst 3 hp, dvs. antingen projektuppgift (2 hp) och inlämningsuppgifter (1 hp) eller tentamen (4,5 hp).
Course literature
Course evaluation
Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).