Course, grundnivå
15 credits
Malmö | dagtid | 100%
1 September 2025 - 9 November 2025
Code for the course: BL214C

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen syftar till att studenten ska utveckla kunskap om bildundervisningens förutsättningar ur ett samtida, historiskt och bildhistoriskt perspektiv. Kursen syftar också till att studenten ska utveckla en grundläggande förståelse för didaktik och bilddidaktik. Studenten ska även utveckla kunskaper om och färdigheter i gestaltande arbete som ett medium för berättande.

Kursen ger en introduktion till bildundervisningens förutsättningar i skolan idag samt dess utveckling historiskt sett. Analogt och digitalt bildarbete tränas med berättande som syfte. Kursen ger också en introduktion till etnografiska metoder och akademiskt skrivande. Kursens integrerade utbildningsvetenskapliga kärna på 3 hp har ett allmändidaktiskt fokus (mål 5). Ämnesdidaktiken initierar utvecklandet av ett bildmetodiskt språk. Detta tränas genom att formulera sig kring bildundervisning, lärandemiljöer samt egen och andras bildproduktion med stöd av grundläggande ämnesspecifika begrepp (mål 1, 2, 4, 5).

Entry requirements

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2, Engelska 6

Course literature

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Contact