Course, grundnivå
15 credits
Malmö | dagtid | 100%
30 March 2026 - 7 June 2026
Code for the course: NO224B

This course is offered as part of programme:

Course content

I kursen behandlas naturvetenskapens och teknikens karaktär och vilken betydelse dessa har, både för naturvetenskap och teknik som vetenskapliga ämnen och som skolämnen. I detta sammanhang behandlas vad som utmärker en naturvetenskaplig artikel och hur man söker naturvetenskapliga artiklar via databaser.

Kursen behandlar vidare djur, växter, livscykler, ekologiska samband, hållbar utveckling och ekosystem i närmiljön ur ett didaktiskt perspektiv, som t ex utomhusundervisning. Årstidsbegreppet får sin förklaring i jordens rörelser i förhållande till solen. Även andra tidskonstruktioner, som natt och dag samt månad förklaras med hjälp av astronomiska fenomen. Med utgångspunkt i lekplatsen, arbetar studenten med olika tekniska funktioner och konstruktioner i samband med de naturvetenskapliga begreppen kraft och rörelse. Olika estetiska representationer skapas, används och tolkas i arbetet med kraft och rörelse samt astronomi. Vissa grundläggande begrepp och teorier som t.ex. materia och energi bearbetas i flera olika sammanhang, till exempel i människokroppen och i kemiska fenomen. Studenten ges under kursen möjlighet att utveckla sin digitala kompetens genom filmskapande, användande av relevanta applikationer, informationssökning från adekvata digitala källor och genom att en stor del av arbetet äger rum på en digital lärplattform.

Entry requirements

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2, Naturkunskap 1b eller Naturkunskap 1a1 + 1a2, Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c och Engelska 6.

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).