Course, grundnivå
30 credits
Malmö | dagtid | 100%
18 January 2027 - 6 June 2027
Code for the course: SC151C

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen syftar till att studenten utvecklar de grundläggande kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som det professionella arbetet kräver. Terminen består av tre fyra delkurser som kan förläggas på annan ort än utbildningsorten.

Under kursen genomför studenten den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) i en verksamhet som bedriver socialt arbete. Kursen bedrivs på heltid, 40 timmar i veckan under 20 veckor. Studenten handleds i verksamheten 32 timmar i veckan och 8 timmar ägnas teoretiska uppgifter, egna studier, seminarier samt genomförande av PPU-moment. Handledaren utses i verksamheten och examinator för delkurserna är en vid institutionen anställd lärare. Samtliga placeringar godkänns av en vid institutionen anställd VFU-koordinator.



Kursen består av 4 delkurser:



Delkrus 1. Verksamhetsförlagd utbildning I, 14 hp

Innehåll

Under delkursen tränar studenten att omsätta teoretiska kunskaper i praktiskt socialt arbete. Viktiga moment består av att observera och pröva ett professionellt bemötande i arbetet med människor i utsatta situationer. Med stöd av handledaren plane-rar och genomför studenten sociala interventioner samt andra för det sociala arbetet relevanta arbetsuppgifter. Under delkursen studeras också det sociala arbetets organisatoriska kontext.

Entry requirements

För tillträde till kursen krävs godkända kurser SC111C, SC112B, SC113A, SC121B, SC122A, SC123D och SC131D på Socionomprogrammet.

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitet sammanställer kursvärderingarna samt in-formerar om resultaten och eventuella beslut som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna (HF1:14).

Contact

For more information about the education:

hsvagledning@mau.se