Två av universitetets tre bibliotek är öppna för alla, även dig som inte är student eller personal hos oss. För att skaffa ett lånekort och låna böcker, samt för att använda datorerna på biblioteket, måste man dock vara minst 18 år.

Se aktuella öppettider

Lånekort

Vill du skaffa ett lånekort är du välkommen till Orkanenbiblioteket eller Biblioteket Hälsa och samhälle. Vänd dig till informationsdisken så hjälper vi dig. Glöm inte att ta med giltig legitimation.

Läs mer om lånetider och låneregler

Wifi, datorer och utskrifter

För att kunna logga in på bibliotekets datorer och för att skriva ut behöver du ett besökskonto. Detta kan du skaffa i IT-support/Helpdesk som finns på Orkanenbiblioteket samt på Biblioteket Hälsa och samhälle.

Wifi

Universitetets trådlösa nätverk heter Eduroam, detta nätverk kan du ansluta till med ditt besökskonto. Lägg till @mau.se till ditt användarnamn [användarnamn@mau.se] .

Vill du inte skapa ett besökskonto kan du istället logga in på det öppna trådlösa nätet Mauguest.
Säkerhetsnyckel: malmouniversity

Skriv ut och kopiera

Du kan skriva ut från samtliga inloggningsdatorer på biblioteket, välj skrivaren eduPrint-MAU. Logga sedan in på valfri skrivare med din besöksinloggning och välj "Släpp utskriftsjobb" för att skriva ut.

Om du vill skriva ut eller kopiera betalar du i förväg. Logga in på utskriftsportalen, välj "Add Credits" i vänstermenyn och följ guiden för att ladda på pengar på ditt konto. Du betalar med betalkort. På Orkanenbiblioteket kan du även ladda ditt utskriftskonto i Helpdesk.

 

A4 svartvitt

Enkelsidig 2:50 / dubbelsidig 5:-

A4 färg

Enkelsidig 4:- / dubbelsidig 8:-

A3 svartvitt

Enkelsidig 4:- / dubbelsidig 8:-

A3 färg

Enkelsidig 8:- / dubbelsidig 16:-

Artiklar, e-böcker och annat online material

När du loggar in på bibliotekets datorer med ditt gästkonto kommer du åt de artiklar och böcker som finns tillgängliga elektroniskt via våra databaser. Genom att söka i sökrutan på bibliotekets webbsida hittar du större delen av det material som finns tillgängligt.
Dessvärre kan du inte nå databaserna från din egen dator.

Artiklar ur svenska dagstidningar

På Orkanenbiblioteket kan du söka i databasen "Svenska dagstidningar", den finns på en specifik dator. Databasen är en specialsamling med digitaliserade dagstidningar och innehåller alla svenska dagstidningar från 2014 och framåt, samt ett urval tidningar som är digitaliserade i sin helhet från start.

Kontakta biblioteket om du vill boka tid