Våra bibliotek är öppna för alla, även dig som inte är student eller personal hos oss. För att skaffa ett lånekort och låna böcker, samt för att använda datorerna på biblioteket, måste man dock vara minst 18 år.

Se aktuella öppettider

Lånekort

Vill du skaffa ett lånekort är du välkommen till något av våra tre bibliotek. Vänd dig till informationsdisken så hjälper vi dig. Glöm inte att ta med giltig legitimation.

Wifi, datorer och utskrifter

För att kunna logga in på bibliotekets datorer och för att skriva ut behöver du ett besökskonto. Detta kan du skaffa i IT-support/Helpdesk som finns både på Orkanenbiblioteket och på Biblioteket Hälsa och samhälle. IT-supporten kan du också vända dig till om du har problem med wifi, hur skrivarna fungerar eller annat datorrelaterat.

Wifi

Universitetets trådlösa nätverk heter Eduroam, detta nätverk kan du ansluta till med ditt besökskonto. Lägg till @mau.se till ditt användarnamn [användarnamn@mau.se] .

Vill du inte skapa ett besökskonto kan du istället logga in på det öppna trådlösa nätet Mauguest.
Säkerhetsnyckel: malmouniversity

Skriv ut och kopiera

Du kan skriva ut från samtliga inloggningsdatorer på biblioteket, välj skrivaren eduPrint-MAU. Logga sedan in på valfri skrivare med din besöksinloggning och välj "Släpp utskriftsjobb" för att skriva ut.

Om du vill skriva ut eller kopiera betalar du i förväg. Logga in på utskriftsportalen, välj "Add Credits" i vänstermenyn och följ guiden för att ladda på pengar på ditt konto. Du betalar med betalkort.

A4 svartvitt

Enkelsidig 2:50 / dubbelsidig 5:-

A4 färg

Enkelsidig 4:- / dubbelsidig 8:-

A3 svartvitt

Enkelsidig 4:- / dubbelsidig 8:-

A3 färg

Enkelsidig 8:- / dubbelsidig 16:-

Artiklar, e-böcker och annat online material

När du loggar in på bibliotekets datorer med ditt besökskonto kommer du åt de artiklar och böcker som finns tillgängliga elektroniskt via våra databaser. Genom att söka i sökrutan på bibliotekets webbsida hittar du större delen av det material som finns tillgängligt.
Dessvärre kan du inte nå databaserna från din egen dator.

KB:s digitaliserade dagstidningar "Svenska dagstidningar"

På Orkanenbiblioteket kan du söka i databasen "Svenska dagstidningar", den finns på en specifik dator. Databasen är en specialsamling med digitaliserade dagstidningar och innehåller alla svenska dagstidningar från 2014 och framåt, samt ett urval tidningar som är digitaliserade i sin helhet från start. Databasen går att söka fritt i, men själva artiklarna kan du bara läsa på plats på Orkanenbiblioteket.

Du bokar tid i en papperskalender bredvid datorn. Ifall du inte har möjlighet att själv boka tid kontakta biblioteket@mau.se. För att kunna spara och e-posta artiklarna behöver du skapa ett användarkonto i databasen.

Svenska dagstidningar