Malmö universitetsbibliotek är öppet för alla, även för dig som inte är student eller personal på universitetet. Läs mer om lånekort, lånetider, omlån och reservationer.

Lånekort

Alla som har fyllt 18 år är välkomna att skaffa lånekort på biblioteket. Är du student eller personal kan du använda ditt multikort som lånekort. Är du inte student hos oss är du välkommen till något av våra bibliotek där vi hjälper dig skapa ett kort.

Lånetid och förseningsavgifter

Logga in för att se dina lån/ låna om

  • Du får låna böcker och filmer 3 veckor
  • Obligatorisk kurslitteratur finns alltid i flera exemplar, varav ett endast får läsas på biblioteket. Detta är markerat med "Ej hemlån". Ibland är "Ej hemlån"-boken en e-bok istället för en tryck bok.
  • Dina böcker lånas om automatiskt om de inte är reserverade av någon annan.
  • Böcker lånas om automatiskt max 7 gånger för studenter och allmänhet och max 15 gånger för personal.
  • Vi kommer att meddela via mejl vilka av dina böcker som behöver återlämnas och vilka som blir förnyade. Detta mejl skickas ut tre dagar innan sista återlämningsdatum. Vi har från och till problem med mejlutskick som hamnar i skräpposten. Håll därför alltid koll på återlämningsdatum genom att logga in på Mina lån
  • Vill du själv låna om dina böcker innan datumet gått ut eller efter de 7 automatiska omlånen går det bra, då loggar du in på Mina lån/ låna om. Där kan du också ändra dina kontaktuppgifter. 
  • Vi skickar meddelanden via mejl så se till att vi alltid har din rätta mejladress. Observera att även om mejlet inte når dig är det trots det alltid ditt ansvar att förnya eller återlämna lån i tid.
  • En förseningsavgift tas ut om du lämnar böcker för sent. Förseningsavgiften är 10:-/bok och dag.
  • I de fall där ditt lån inte kunnat förnyas på grund av reservationer eller max antal förnyelser skickar biblioteket en faktura efter ca en månad. Fakturaavgiften är 400 kronor/bok där 200 kronor/bok är en administrationsavgift som betalas även om boken återlämnas.
  • Avgifter kan betalas online (studenter) eller via bankgiro (allmänhet) när du loggat in på Mina lån/ låna om. Det går också bra att betala med kort i bibliotekets informationsdisk. 

Reservera böcker

Är boken du söker utlånad kan du reservera den. Det gör du i Libsearch och det är gratis. Sök upp boken du vill reservera. Klicka på knappen "Reservera boken".
Observera att du inte kan reservera om det finns tillgängliga exemplar på något av våra tre bibliotek.

Film: Så här reserverar du en bok i Libsearch

Återlämna böcker

Du kan lämna tillbaka böcker under bibliotekens öppettider. Det går bra att lämna böcker på alla våra tre bibliotek, oavsett vilket bibliotek du lånat boken på.

Se Öppettider och kontakt för aktuella tider

Det går också bra att skicka det du lånat med posten. Du betalar själv för portot när du skickar tillbaka böckerna och ansvarar för dem tills de nått biblioteket.

Adresser till våra bibliotek