Saknar du någon bok, artikel, tidskrift eller e-resurs i våra samlingar? Tipsa oss gärna om inköp. Du som är student eller personal på universitetet kan också beställa artiklar och böcker via fjärrlån.

Böcker eller tidskrifter som inte finns på biblioteket

När du föreslår/beställer en bok försöker vi i första hand köpa boken, om det inte går fjärrlånas boken istället. Räkna med två veckors leveranstid för böcker, ibland längre. När boken finns att hämta på biblioteket meddelar vi dig via mejl. Om inköpsförslaget gäller en tidskrift så meddelar vi dig när prenumerationen börjar.
Fjärrlån kan beställas av studenter och personal på universitetet medan inköpsförslag kan lämnas av alla som har lånekort.

Föreslå ett inköp/ Beställ fjärrlån

Du kan också beställa böcker som inte finns hos oss via Libris eller i någon av våra databaser. Leta efter länken “Fjärrlåna/beställ” eller “Find full text”.

Vad är fjärrlån?

Litteratur som inte finns på något av Malmö universitets bibliotek kan vi låna in från andra bibliotek, i eller utanför Sverige. Litteraturen ska ha anknytning till den undervisning och forskning som bedrivs på universitetet.

Vad kostar fjärrlån av böcker?

Lån från bibliotek inom Norden: Gratis
Lån från bibliotek i övriga världen: 150 kr/lån (ej personal)

Om utlandsbeställning blir aktuell kontaktar vi dig alltid för bekräftelse av kostnad.

Vilka låneregler gäller för fjärrlån?

Lånetiden bestäms alltid av det utlånande biblioteket dock med en maximal lånetid på 6 månader. Återlämnas inte boken efter krav krävs du på den avgift som biblioteket blir skyldig att betala utlånande bibliotek. Ibland får fjärrlån inte lånas hem utan måste läsas i biblioteket.

Hur beställer jag en artikel?

Om biblioteket inte har fulltext av den artikel du behöver kan du ofta beställa den direkt via en länk i våra artikeldatabaser. Länkarna till beställningen ser lite olika ut i olika databaser men leta efter länkar som "Find full text" eller "Online access". Om du går via länkarna slipper du skriva in alla uppgifterna om artikeln själv.

Beställ artikel

Vem kan beställa artiklar?

Studenter och anställda vid Malmö universitet kan beställa artiklar. Artiklarna måste ha anknytning till den undervisning och forskning som bedrivs vid universitetet.

Vad kostar det att beställa artiklar?

Tidskriftsartiklar kostar vanligtvis 20 kr/artikel. Kostnaden registreras på ditt bibliotekskonto och kan betalas på sidan "Mina lån".
I undantagsfall är avgiften högre (100 kr/artikel). I de fall kostnaden blir högre än 20 kr/artikel kontaktar vi dig för bekräftelse av kostnad. Personal beställer utan kostnad.

Hur lång tid tar en artikelbeställning?

Tidskriftsartiklar brukar normalt komma inom en vecka och skickas till din hemadress/kontorsplats. Fråga gärna om det dröjer med dina artiklar.

Get it now–artikelbeställning för personal

Med tjänsten Get it now kan du som är anställd på universitetet enkelt och snabbt få en artikel skickad till din e-post.

Om artikeln finns tillgänglig via Get it now ser det ut så här när du klickar på Find full text-länkar från Libsearch, Google Scholar och bibliotekets databaser:

get_it_now.jpg

  • Klicka på Get it now (Mau staff only) och fyll i din e-postadress (Malmö universitets) samt godkänn leveransvillkoren. Artikeln kommer att skickas direkt till din e-post, oftast inom en timme.
  • Du kan maximalt beställa 5 artiklar per person och dygn.
  •  Har du frågor om tjänsten mejla ill.orkanen@mau.se