För att få tillgång till bibliotekets e-resurser är det några saker som är bra att känna till, vi har samlat information om det på denna sida.

Använd bibliotekets länkar

Bibliotekets länkar till databaser, tidskrifter och e-böcker går via en tjänst där du loggar in med din datoridentitet. Du som är aktiv student och registrerad i Ladok, eller personal registrerad i Primula, får då access till bibliotekets e-resurser från din egen dator och utanför universitetets nät.

Du som inte är student eller personal på Malmö universitet kan endast använda e-resurserna från bibliotekets datorer. Kontakta Helpdesk för att få inloggning.

Alternativ accessväg till bibliotekets databaser

I vissa databaser kan du logga in direkt, utan att gå via bibliotekets länkar. Obs! Det är inte samma sak som att skapa ett användarkonto i databasen för att spara sökningar. 

Instruktion och lista på databaser med alternativ accessväg

Är du personal kan du även koppla upp dig via fjärranslutning. Då når du e-resurserna på samma sätt som på campus.

Mer information om fjärranslutning

Ladda ner e-böcker

Du kan läsa alla e-böcker direkt i webbläsaren, men vill du ladda ner boken behöver du ibland  använda särskilda appar eller program.

I e-boksguiden finns mer information om hur det funkar att ladda ner och skriva ut, och om du behöver skapa användarkonto.

E-boksguide

Läs tidskrifter med Browzine

Här kan du bläddra bland bibliotekets vetenskapliga tidskrifter i olika ämnen och få uppdateringar om nya artiklar. Finns både som app och webbsida.

Gå till Browzine

Hitta artikeln – tips!

Här är tips på hur du kan leta vidare om du hittat en artikel men inte kommer åt själva texten.

 1. Testa en annan databas
  Om du sökt i Libsearch, testa söka i Google Scholar. Om du sökt i Google Scholar, PubMed eller någon annan databas, testa sök upp artikeln i Libsearch.
 2. Googla!
  Kanske finns texten fritt på nätet? Google och Google Scholar är ibland bättre än Libsearch på att hitta vissa texter, t.ex. rapporter från olika myndigheter.
 3. Kolla så att biblioteket prenumererar på tidskriften?
  Sök på tidskriftens titel i Tidskrifter A-Ö. Där kan du kolla om biblioteket prenumererar på den och för vilka år vi har access. Du får en länk till tidskriftens webbsida där du kan bläddra fram rätt år, volym, nummer och sida.
 4. Sök bredare i Libsearch
  Prova bocka ur "Elektroniskt och tryckt material via biblioteket". Avgränsningen hänger samman med vad vi prenumererar på och ibland glappar det lite. Har vi inte prenumeration får du en länk till "Request document" och kan beställa en kopia på artikeln.