Du som läser en distanskurs på Malmö universitet är självklart välkommen att vända dig till biblioteket om du vill låna böcker eller söka information. Bor du utanför Malmö skickar vi böcker hem till dig. Du kan också boka sökhjälp och få hjälp online.

Skaffa lånekort

För att kunna låna och reservera böcker behöver du ett lånekort (har du redan ett multikort fungerar det som lånekort). Lånekort kan du skaffa på något av våra tre bibliotek, men du som är distansstudent kan också beställa och få det hemskickat. Det gäller inte för dig som bor i Malmö eller utanför Sverige.

Låna och beställa böcker

Om du bor utanför Malmö skickar vi de böcker du vill låna hem till dig. Lånetiden är normalt tre veckor, men då vi skickar böckerna får du fyra veckors lånetid p.g.a. postgången.

Beställa böcker

Börja med att söka upp boken i Libsearch

Om boken är utlånad

Gör en reservation genom att klicka på "Reservera boken". Logga in med förnamn och lånekortsnummer. Det spelar ingen roll vilket bibliotek du väljer för avhämtning ("Pickup Location"). Om du är registrerad som distansstudent hos oss kommer sen boken att skickas automatiskt hem till dig när den kommer in igen.

Från "Mina lån" kan du se dina reservationer samt ta bort dem när de inte är aktuella längre.

Om boken är tillgänglig på något av våra bibliotek

Fyll i dina uppgifter i detta formulär för att beställa

 

Återlämna böcker

Du som är i Malmö kan återlämna lånade böcker på Orkanenbiblioteket mellan 8 och 20. För att komma in i biblioteket behöver du multikort och pinkod.

Skicka böcker

Det går också bra att skicka det du lånat med posten. Du betalar själv för portot när du skickar tillbaka böckerna och ansvarar för dem tills de nått biblioteket.

OBS! Tänk på att om ditt bokpaket väger mer än 2 kg måste du skicka till vår leveransadress istället för postadressen. Tänk också på att skicka tillbaka böckerna några dagar innan sista återlämningsdatum eftersom det är först när de når biblioteket som de räknas som återlämnade.

Adresser till våra bibliotek

Kontakta oss

Om det är något annat du behöver hjälp med eller om det är en bok eller artikel du inte får tag på hjälper vi dig gärna med detta. 

Kontakta oss på: biblioteket@mau.se eller 040-665 73 00