Course, grundnivå
15 credits
Malmö | dagtid | 100%
2 September 2024 - 10 November 2024
Code for the course: DA370A

About the course

Kursens syfte är att studenten ska utveckla grundläggande kunskap om hur hållbar affärsverksamhet bedrivs med stöd av informationsteknik. Detta omfattar förståelse för marknadens roll och betydelse, samt för de grundläggande begrepp inom informatik och datorsystem som utgör en nödvändig bas för verksamheten.

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen består av fyra delar där 2 och 3 läses parallellt:

1. Komplexitet, abstraktion och system

Momentet introducerar systemtänkande och koppling mellan systemtänkande medverksamhetsstrategi, affärsmodell och informationssystem.

2. Idé, verksamhet och marknad

Momentet introducerar marknadsföring som en förståelse av marknad kopplad till vision, affärsidé och strategi samt till olika aktiviteter som gör att verksamheten fungerar. Både produkt- och tjänstemarknadsföring behandlas i momentet.

3. Data, information och program

Momentet ger en inledning till informationsteknik, skillnaden mellan data och information och hur dessa kan bearbetas av program. Momentet introducerar även begreppet system och behandlar hur abstraktionsnivåer och modeller används för att konstruera och hantera komplexa system. I momentet ingår även en inledning till hur olika gränssnitt kopplar samman olika skikt.

4. Möjligheter och begränsningar

Momentet introducerar ett kritiskt tänkande om datakraftens möjligheter och diskuterar informatikens möjligheter.

Entry requirements

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c.

Course evaluation

Högskolan ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av högskolan. Högskolan sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Contact

For more information about the education:

TSstudent@mau.se