Course, grundnivå
7.5 credits
Malmö | dagtid | 100%
4 October 2027 - 5 November 2027
Code for the course: SC162C

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen syftar till att studenten fördjupar sina kunskaper i vetenskapsteori och forskningsmetodik med särskild tonvikt på ett analytiskt och problematiserande förhållningssätt. I kursen diskuteras samhällsvetenskapliga metoder och begrepp. En genomgång görs av forskningsprocessens olika delar, såsom problemformulering, syfte och frågeställningar, metod och urval, samt olika metoder för datainsamling och analys. Forskningsetiska principer inom samhällsvetenskaplig forskning diskuteras.

Entry requirements

För tillträde till kursen krävs godkända kurser SC111C, SC112B, SC113A, SC121B, SC122A, SC123D, SC131D, SC141D, SC142A och SC143A på Socionomprogrammet.

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna (HF 1:14).

Contact

For more information about the education:

hsvagledning@mau.se