Course, grundnivå
15 credits
Malmö | dagtid | 100%
7 October 2024 - 13 December 2024
Code for the course: SC112B

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen syftar till att introducera studenten till sociala problem och social utsatthet samt de målgrupper som socionomen kommer att möta i sin profession. Dessutom inkluderar kursen personliga reflektioner kring utbildningsval kopplat till professionen.

Delkurs 1 Socialt arbete och social utsatthet, 14 hp

Delkursens innehåll

I kursen behandlas uppkomst och förekomst av social utsatthet utifrån olika perspektiv relevanta för det sociala arbetets praktik. Fokus i kursen är social utsatthet och socialt arbete i relation till olika målgrupper, livssituationer och sociala problem. Utöver teorier för att kunna analysera sociala processer på individ- grupp- och samhällsnivå introduceras teorier om såväl intersektionalitet som våld i nära relation

Delkurs 2 Personlig och professionell utveckling I, 1 hp

Delkursens innehåll

Delkursen innehåller samtal och personliga reflektioner över hur studenterna ser på sig själva och hur de ser på viktiga relationer som har haft betydelse för utbildningsvalet. Vikt läggs vid att deltagarna i grupperna lär känna varandra, för att få insikt om betydelsen av lagarbete. Studenterna beskriver och reflekterar såväl skriftligt som muntligt över händelser och situationer som kan bli en tillgång i den kommande yrkesrollen.

Entry requirements

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c, Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2

Course literature

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14).

Contact