Course, grundnivå
15 credits
Malmö | dagtid | 100%
31 March 2025 - 6 June 2025
Code for the course: SC123D

This course is offered as part of programme:

Course content

Kursen syftar till att studenten ska tillägna sig grundläggande kunskaper om psykologiska teorier och metoder av relevans för socialt arbete. Kursen inkluderar även historiska perspektiv samt grundläggande kunskaper om och kritiska perspektiv på diagnosticering av psykisk ohälsa. Vidare studeras perspektiv på uppkomsten av psykisk ohälsa samt återhämtningsprocesser. Kursen framhåller ett multifaktoriellt synsätt som belyser att psykologisk utveckling vanligen beror på ett komplext samspel mellan påverkansfaktorer på olika nivåer. Vidare syftar kursen till att stärka studenternas förmåga att tillämpa psykosocialt arbete för att förstå och bemöta människor i det sociala arbetets praktik. Slutligen innehåller kursen grundläggande praktiska moment av samtalsträning.

Entry requirements

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c, Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + 1a2

Course literature

Course evaluation

Malmö universitet ger studenter som deltar i eller har avslutat en kurs en möjlighet att framföra sina erfarenheter av och synpunkter på kursen genom en kursvärdering som anordnas av lärosätet. Universitetet sammanställer kursvärderingarna samt informerar om resultaten och eventuella beslut om åtgärder som föranleds av kursvärderingarna. Resultaten ska hållas tillgängliga för studenterna. (HF 1:14)

Contact