Hos studenttandvården får du eller ditt barn behandling av studenter som utbildar sig till tandläkare. Här arbetar vi i ett lugnt tempo och ger er all den tid ni behöver.

Sommartider

Jourtider 27 maj till och med den 23 augusti

Den 13 juni har vi stängt.

Tandvård för vuxna

  • Telefon 040-665 85 35
  • Vardagar kl. 8–10

Tandvård för barn och ungdom

  • Telefon 040-665 84 76
  • Vardagar kl. 07.45–12

Receptionen

  • Telefon 040-665 84 28
  • Vardagar kl. 7.45–16 (lunchstängt 12–13)
  • 8 juli – 9 augusti endast öppet förmiddagar

Få behandling av en student

Det finns många fördelar med att bli behandlad av en student. Som patient tas du väl om hand i en trevlig miljö och får all den tid du behöver. Våra studenter använder sig av den senaste kunskapen och de handleds av allmäntandläkare eller specialisttandläkare som alltid finns närvarande vid din behandling.

Anmäl dig hos oss

Du är välkommen att anmäla ditt intresse för att bli behandlad i studenttandvården. Om du är under 24 år ska du istället lista dig hos oss via 1177. Logga in med e-legitimation och välj Malmö universitet eller skriv ut blanketten och lämna till oss.

Lista ditt barn som patient hos oss

Du är välkommen att lista ditt barn som patient hos oss för gratis tandvård. Välj tandvård antingen genom att logga in eller skriv ut blanketten och lämna till oss.  

Välj tandvårdsenhet för barn och unga vuxna i Skåne (1177.se)

Så fungerar studenttandvården

Ditt besök hos oss

Vuxen

Som ny patient får du träffa en legitimerad tandläkare som bedömer ditt tandvårdsbehov och om detta är lämpligt för våra studenter att behandla. Våra studenter kommer därefter att kalla dig till nytt besök för fortsatt behandling.

Eftersom studenttandvården är en del av undervisningen tar varje besök cirka 2–2,5 timmar. Vi vill gärna att du kommer till oss en gång per vecka tills din behandling är avslutad.

Vid besök hos oss ska du alltid uppvisa giltig fotolegitimation. När barn och ungdomar får behandling behöver vårdnadshavare visa giltig legitimation.

Barn

Som barnpatient får du träffa en student som är i slutet av sin utbildning. Studenten kommer att undersöka och behandla dig.

Eftersom studenttandvården är en del av undervisningen kan varje besök ta lite längre tid. Vi vill gärna att du kommer till oss en gång per vecka tills din behandling är avslutad.

När barn och ungdomar får behandling behöver vårdnadshavare visa giltig legitimation.

Våra priser

Studenttandvården har reducerade priser och ingår inte i högkostnadsskyddet. Vid ditt första besök hos oss får du träffa en legitimerad tandläkare som bedömer ditt tandvårdsbehov. För denna undersökning betalar du vanlig tandläkartaxa.

Betalning sker med kontokort eller swish efter varje besök (ej faktura). Vid större behandlingar ber vi ibland om förskottsbetalning. Tandvård för unga vuxna 20–23 år är kostnadsfri.

Vår prislista för 2024 (PDF 600 kB)

Läs mer om tandvård

Ett besök hos tandvården innebär ofta tandröntgen. Du kan läsa mer om röntgen och om undersökning av tänder på Region Skånes webbplats.

Om tandröntgen på 1177.se

Reception

Carl Gustafs väg 34, precis intill Triangeln station 040-665 84 28 Vardagar kl. 7.45–16.45 (lunch 12–13). Onsdagar stänger vi 12.