Vi använder cookies på vår webbplats. Genom att surfa vidare på denna webbplats accepterar du att cookies används.
-
Malmö universitet
- Utbildning
-
Forskning
- Forskning
- Starka forskningsmiljöer
- Forskningsämnen
- Forskningspublikationer
-
Forskarutbildning
- Forskarutbildning
- Forskarutbildningskurser
-
Forskarskolor
- Forskarskolor
- Forskarskola: SET
- Forskarskola: Utbildning, lärande och globalisering
- Forskarskolan för yrkesverksamma inom hälsa, vård och välfärd
- Forskarskola för yrkesverksamma inom socialtjänsten
- Forskarskola: Lärande i mångkulturella samhällskontexter
- Forskarskola: SPLIT
- Forskarskola: Lekresponsiv undervisning i förskolan
- Företagsforskarskola: Datadrivna system
- Forskarskola: GlycoImaging
- Forskarskola: BioCapture
- Forskarskola: Oral hälsa
- Forskarskola: FontD
- Forskningsevenemang
- Samverkan & innovation
- Om oss
- Sök utbildningar
- Studentwebben
- Bibliotek
- För medarbetare
- Malmö universitet
- Samverkan & innovation
- Stöd Malmö universitet
Stöd Malmö universitet
Tillsammans bygger vi
framtiden
Vi vill möta vår tids utmaningar med forskningsbaserad kunskap. Ditt stöd kan göra det möjligt – varje bidrag är uppskattat. Kontakta oss om du vill veta mer.
Stöd Malmö universitet
Malmö universitet är ett öppet, nyskapande och internationellt lärosäte som vill göra världen lite bättre. Samhällsengagemanget finns i vårt DNA.
Tillsammans kan vi bidra till att lösa vår tids stora samhällsutmaningar – som till exempel hälsoklyftor, kriminalitet och integration – samt ligga i framkant gällande frågor som artificiell intelligens och framtidens skola och lärande.
På Malmö universitet är vi vana vid att identifiera och ta oss an utmaningar. Vi kan det här. Vi vill det här. Vi adresserar sedan många år flera av de globala hållbarhetsmålen som hälsa och välbefinnande, god utbildning för alla och hållbara innovationer och samhällen. Det är bara några exempel på utmaningar – i Malmö, Sverige och världen – där forskningsbaserad kunskap är en helt nödvändig framgångsfaktor. Det är dags att agera. Vi är redan på banan.
Men vi behöver ditt stöd. Ditt engagemang behövs för att vi ska kunna möta komplexa samhällsutmaningar. Hög kvalitet, spets i forskningen och ett mer självständigt universitet kräver privata bidrag och långsiktigt tänkande.
Vad engagerar dig? Vi vill träffa dig för att lyssna.
Några ord från vår rektor
Jag är stolt över att vara rektor för Sveriges yngsta och mest samhällsrelevanta universitet. Malmö har tuffa utmaningar men erbjuder samtidigt en innovativ och berikande miljö för universitetets forskning och utbildning som sker i nära samverkan med staden och regionen, en miljö där kritiska samhällsutmaningar tas på allvar.
Att förstå Malmö är att möta framtiden. Genom ökad kunskap och handlingskraft kan vi bidra till att skapa en hållbar samhällsutveckling såväl lokalt som globalt.
Vi är ödmjuka i vår uppgift och inser vikten av att vår forskning inom flera områden behöver omsättas till samhällsnytta mycket snabbare. Andra områden behöver stärkas för att nå de genombrott som vi vet finns inom räckhåll. Allt kräver förstås engagemang och resurser.
Vi har bestämt oss, vill du vara med? Relevant och kraftfull forskning gör vi bäst tillsammans.
Kerstin Tham
Detta kan du ge till
Stöd Malmö universitet på ditt sätt. Kontakta oss, så skräddarsyr vi en lösning. Du kan också välja att stödja något av våra utvalda forskningsområden, i vilka banbrytande forskning väntar runt knuten. Eller stötta våra studenter och vår utbildning.
Vilket område känner du starkast för?
Vill du få en mer överskådlig bild av vad du kan ge till är du varmt välkommen att ladda ner vår broschyr:

Bättre hälsa
Hälsoklyftorna ökar. Vi möter det genom att lyfta medborgarnas delaktighet i sin egen hälsa. Samtidigt vill vi adressera hälsoutmaningar som åldersrelaterade sjukdomar, cancer och hud- och tandsjukdomar genom att använda oss av strålkällorna på Max IV och ESS. Bättre läkemedel och diagnosverktyg kan minska personligt lidande, spara stora kostnader och ge bättre prognoser.

Tryggare samhällen
Brottsligheten får enorma konsekvenser för enskilda, företag och samhället i stort. Vi bidrar till att förebygga brott och öka tryggheten, vilket vi har en unik möjlighet till tack vare stor mängd data om orsaker till brottslighet. Vi har även ambitionen att bli världsledande på personlig integritet i våra smarta hem genom forskning om bland annat Internet of Things.

Lärande i förändring
Vi har en av Sveriges största lärarutbildningar och en mycket stark position i att forska i samverkan med förskola och skola. Vi har goda möjligheter att studera både lärandets villkor och dess relation till en föränderlig och alltmer globaliserad värld. Vad betyder det till exempel för svensk skola att Apple, Google och Microsoft har fått inflytande genom sina pedagogiska plattformar?

Ökad integration
Sverige behöver ökad kunskap om migration och integration. Intresset för dessa frågor och dess konsekvenser har ökat markant sedan flyktinginvandringen under hösten 2015. Vi studerar orsakerna och effekterna lokalt, nationellt och internationellt. Både på individ- och samhällsnivå. Det handlar till exempel om nyanlända, asyl, arbetskraftsinvandring och integration kopplat till skola, utbildning, arbete och hälsa.

Social innovation och entreprenörskap
Allt från förskola och bibliotek till gröna appar, plattformar för crowdfunding och index för hållbart beslutsfattande. Det är bara några exempel på sociala innovationer från förr och nu. Men hur kan vi på bästa sätt se till att sociala innovationer kommer till nytta och hur mäter vi effekterna? Behovet av forskning inom området är stort.

Framtidens teknik
Digitaliseringen stöper om hela samhället. Vi försöker förstå konsekvenserna av detta och hur det påverkar oss som medborgare. Baserat på bland annat artificiell intelligens och Internet of Things utvecklar vi även nya metoder och tekniker för att adressera vår tids stora samhällsutmaningar inom till exempel hälsa, lärande, transporter och personlig integritet.

Våra studenter och yngre forskare
Vill du möjliggöra för våra studenter och yngre forskare att ge sig ut i världen? Här finns en möjlighet att bidra till ett resestipendium i ditt eget namn som kan delas ut till våra bästa studenter. Du kan även bidra till vår ambition om att ha de bästa lärarna för våra studenter. Med en pedagogik i världsklass.
Så kan du ge
Du engagerar dig på det sätt som passar dig bäst. Varje bidrag, oavsett storlek, är uppskattat. Vi tror på det personliga mötet och vill därför gärna följa upp gåvan med att träffas och pratas vid. Du kan förstås alltid vara anonym om du föredrar det. Kontakta oss, så för vi en dialog.
Tack för ditt bidrag.
Bankgiro eller swish
Vet du redan vad du vill stödja? Genom vårt bankgiro 612-5918 kan du bidra med en penninggåva. Du kan också swisha oss: 123 26 10 707.
Du kan även göra en regelbunden överföring till vårt konto på Danske Bank. Vårt kontonummer: 1281 0112584.
Uppge "Fundraising" och ditt namn.
Gåva från utlandet:
SWIFT/BIC-adress är: DABASESX
IBAN: SE77 1200 0000 0128 1011 2584
Bankens namn och adress:
Danske Bank
Box 7523
103 92 Stockholm
Tack för ditt bidrag!
Minnes- eller högtidsgåva
Du kan ge en gåva för att hedra minnet av någon som gått bort. Du kan också ge en hyllningsgåva. Vi skickar ett gåvoblad med personens namn och, om du önskar, en personlig hälsning. Ange gåvosumma, namn på den du vill hylla, ditt namn, en adress dit kortet ska skickas, eventuellt vilket område du vill stödja och personlig hälsning, i meddelanderutan när du gör din överföring.
Du kan betala in direkt till vårt bankgiro 612-5918 eller kontakta oss.
Om du inte får plats med all information när du gör betalningen får du gärna skicka ett mejl med informationen till oss.
Kontakta gärna Maria Vidakovic så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för dig.
Stiftelse eller fond
Du kan starta en egen stiftelse eller fond. Det är ett bra sätt att skapa långsiktighet och möjliggöra satsningar över längre tid, till exempel satsningar på yngre forskare.
Du kan även ge ett bidrag till vår stiftelse Stiftelsen för Malmö universitets utveckling vars ändamål är att främja och bidra till vetenskaplig forskning, utbildning och undervisning vid Malmö universitet.
Du kan också ge en gåva till Rektors fond eller investera i en kompetensplattform.
Kontakta Maria Vidakovic så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för dig.
Du kan i ditt testamente skriva in Malmö universitet som mottagare. Kontakta gärna Maria Vidakovic så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för dig.
Aktier, fonder eller obligationer
En gåva behöver inte bara vara kontanter. Du kan också välja att donerara aktier, fonder eller obligationer direkt till Malmö universitet. Då behöver varken du eller vi betala någon skatt, vilket ökar gåvans värde.
Räkneexempel: En tusenlapp som skulle gett dig 700 kronor efter skatt, förblir 1000 kronor för oss – som är skattebefriade. Din gåva ökar alltså omedelbart med 43 procent.
Aktieutdelning
Du kan också välja att donera din aktieutdelning till Malmö universitet. Även här ökar värdet på din gåva med 43 procent eftersom ditt bidrag är skattebefriat.
Kontakta Maria Vidakovic om du vill veta mer.
Samarbeten eller partnerskap mellan företag och organisationer blir allt viktigare. Det finns olika former av företagssamarbeten, hållbara partnerskap, företagsengagemang eller medarbetarengagemang. Hur vill ditt företag bidra? Kontakta Maria Vidakovic så hittar vi den bästa lösningen för ditt företag.
Möt vårt team
I teamet för fundraising jobbar:
- Maria Vidakovic, Fundraising Director
- Karolina Möller, fundraisingkoordinator
- Hanna Svederborn, kommunikatör
- Carl Henrik Bonde, chefscontroller
Vår rådgivande kommitté för fundraising
Vi är glada över våra ambassadörer som valt att engagera sig i Malmö universitet genom att ingå i vår rådgivande kommitté för fundraising. Våra ambassadörers uppdrag är att agera vägledande i fundraisingverksamheten genom bidra med sina samlade insikter och erfarenheter.
I kommittén ingår utöver våra ambassadörer också representanter från Malmö universitet: Kerstin Tham, rektor, Charlotte Ahlgren Moritz, vicerektor för samverkan och innovation, och Maria Vidakovic, Fundraising Director.
Möt några av våra ambassadörer
Det känns naturligt att stödja universitetet i den stad som jag växt upp i. Universitetet är en central del att fortsätta utveckla Malmö till Sveriges mest moderna integrerade stad. Forskningen kommer att hjälpa många fler samhällen än Sveriges.
Bert Nordberg, ordförande i Vestas och TDC Group
Jag stöttar Malmö universitet för att jag vill att vi skall få en utökad och företagsanpassad utbildning inom framförallt programmering eftersom det är där framtidens jobb ligger.
Martin Gren, medgrundare Axis Communications
Malmö universitet är väldigt nytänkande och angriper några av samhällets viktigaste problem, och dessutom tvärvetenskapligt.
Hampus Jakobsson, entreprenör och affärsängel
Malmö universitet agerar konstruktivt för samarbete med näringslivet. För Malmö och dess näringsliv är ett väl fungerande universitet väsentligt.
Dan Olofsson, styrelseordförande i Sigma AB
Redan 1965 inleddes samarbetet mellan min farfar Henning Eklund, grundare av TePe, och tandläkarhögskolan i Malmö. Med den långa historiken kombinerad med mitt engagemang för Malmös framtid är det för mig självklart att engagera mig i Malmö universitet.
Joel Eklund, ordförande i TePe
På Malmö universitet finns en unik möjlighet att få framtidsorienterade samhällsutmaningar belysta ur ett bredare perspektiv. Det är viktigt för både stadens och samhällets fortsatta utveckling.
Ulrika Hallengren, VD på Wihlborgs Fastigheter
Regler kring gåvor
Regler kring donationer till lärosäten regleras av Donationsförordningen (1998:140). Vi får ta emot en donation om ändamålet med donationen har ett nära samband med vår verksamhet eller om en närmare bestämning av ändamålet saknas. Detsamma gäller förvaltning av stiftelser.
Därför är din gåva viktig
Privata bidrag gör det möjligt för oss att genomföra utvalda strategiska satsningar som stärker universitetet. Finansiell styrka krävs för att vi självständigt ska kunna bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet – och möta komplexa samhällsutmaningar.